Nakon što su pojedini mediji kritikovali Edina Džeku (36) zato što je slobodan dan iskoristio za druženje i ručak sa prijateljima, javnosti se obratio i čovjek koji vodi njegove odnose sa javnošću – Jasmin Ligata.

Ligata je podsjetio kako je Džeko da bi došao na okupljanje reprezentacije čak morao ući u konflikt sa trenerom Intera.

Inzaghi nije bio za to da se njegov najkorisniji igrač dodatno “troši” na po njemu nebitnim prijateljskim utakmicama BiH protiv Gruzije i Luksemburga.

Ligata je napomenuo i kako je kapiten reprezentacije BiH imao slobodan dan, te da je zlonamjerno Džekino druženje sa prijateljima predstaviti u kontekstu kao da je pobjegao od reprezentativnih obaveza, dok njegovi saigrači iz reprezentacije imaju treninge.

Praksa u reprezentaciji je da se poslije utakmica treninga oslobode igrači koji su na terenu igrali od prve minute.

“Svi igrači su imali slobodno, pa tako i Edin i čovjek sjeo sa društvom u sred bijela dana da popije kafu u civilu. Ne u trenerci reprezentacije, već u civilu, jer je, kako rekoh, kao i svi, imao slobodno vrijeme. Šta će raditi u svoje slobodno vrijeme, svako odlučuje za sebe.

Džeko sa prijateljima na Baščaršiji u Sarajevu, Foto: Društvene mreže

Niti je otišao iz kampa svojevoljno, niti se krio, niti je sjedio u ponoć, niti o tome treba polemisati. Komentari tipa: “Pa ja, došao se najesti kod familije”, ne piju vodu, jer njegova familija dolazi njemu u Milano, tako da ne dolazi u BiH da bi se vidio sa porodicom.

Svi oni koji ga požele, ili on poželi njih, dođu u Milano, od drugova, do porodice, pa tako i to pada u vodu. Svima nama je krivo zbog rezultata, ali Boga mi, Edin je posljednja adresa na koju bi se ljudi trebali javljati. Čovjek se bori za Skudeto u Italiji i trener svaki dan insistira da se vrati, da bude uz ekipu, a on ostane uz suigrače iz reprezentacije, jer tako to rade pravi kapiteni.” napisao je između ostalog Jasmin Ligata.

Edin Džeko do sada je odigrao 119 utakmica za BiH i zabio čak 60 golova.

(Reprezentacija.ba)