Stoper njemačkog Hoffenheima Ermin Bičakčić (25) se obratio prisutnim novinarima na današnjoj press konferenciji održanoj povodom okupljanja za mečeve reprezentacije BiH protiv selekcije Irske.

–  Vidjeli smo da se radi o kvalitetnoj ekipi i upoznati smo sa njihovim stilom igre. Mislim da ćemo biti dobro pripremljeni za utakmice, ali moramo više obratiti pažnju na nas i našu igru.  Najvažnije je da mi budemo na nivou i ako budemo pravi vjerujem u pobjedu. – smatra Bičakčić.

Bičakčić je stigao spreman na okupljanje, ali se ne opterećuje time da li će zaigrati u početnoj postavi u utakmici protiv Irske.

–  Uvijek sam dolazio na okupljanje i davao sve od sebe. Potpuno sam spreman, a neka selektor odluči ko će igrati. Ne sumnjam da će na teren istrčati najboljih 11 igrača. – kazao je Bičakčić i dodao:

–  Gledali smo selekciju Irske u pobjedi nad Njemačkom, ali jedna utakmica nije pravo mjerilo. Detaljno ćemo analizirati njihovu igru i pripremiti se. Najvažnije je da mi damo svoj maksimum zalaganja i odigramo dobro. Izborili smo baraž i nadam se da ćemo i tu prepreku uspješno proći. – kazao je na kraju obraćanja naš defanzivac.

Ermin Bičakčić je ove sezone upisao sedam nastupa u Bundesligi, a njegov tim se nakon 12 odigranih kola nalazi na predzadnjem mjestu na tabeli sa osam osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)