Bivši mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Miletić odlučio je u 27. godini staviti tačku na svoju karijeru.

Vijest je to koja je iznenadila sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji, međutim oni koji su bili uz Miletića znaju kroz šta je ovaj defanzivac prolazio u proteklom periodu. Poslije pet teških povreda koljena više jednostavno nije išlo.

– Kako sam? Ah, penzionerski, našalio se Miletić nakon što smo ga nazvali, a onda priznao da je već neko vrijeme razmišljao o povlačenju.

– Dugo vremena sam imao problema sa povredama, nije to od jučer, a svaki put trudio sam se iznova da se vratim. Kroz to vrijeme osjećao sam velike bolove, tako je bilo i u Želji, stalno neke injekcije. Dok je bilo samo jedno koljeno u pitanju koliko-toliko se moglo trpjeti, ali kada je drugo koljeno stradalo u Posušju, baš je bilo komplicirano. Nije išlo, dodaje Miletić za Reprezentacija.ba.

Priznaje da mu nije bilo jednostavno presjeći. Ipak je u fudbalu cijeli život.

– Čim sam se povrijedio posljednji put, mislio sam već tada da je kraj, ali onda dođeš na trening i vidiš saigrače kako treniraju… Nije lako. Kako je vrijeme odmicalo meni je bilo sve teže umjesto da bude bolje. Okej, dok se zagriješ nekako i ide, ali kad dođeš kući to su veliki bolovi. I tako u krug mjesecima.

Kruna Miletićeve karijere svakako je bilo igranje za Željezničar. Igrao je i za nekoliko hrvatskih klubova.

– Ponosan sam što sam imao priliku igrati za Željezničar. To je, mogu slobodno reći, najveći klub u mojoj karijeri. Bilo mi je na Grbavici prelijepo, igrao sam sa mnogo dobrih fudbalera, ali ne smijem izostaviti ni druge klubove. Stvarno sam uživao svugdje i zahvalan sam svima. Amar Osim? Poseban je, to se već zna, haha. I dalje smo u kontaktu.

Još uvijek nije donio odluku šta će raditi u budućnosti.

– Najprije se želim dobro odmoriti, posvetiti zdravlju, a onda vidjet ćemo. Želja mi je ostati u fudbalu, poručio je Miletić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)