BiH će 25. i 29. marta u Zenici igrati prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga ,a na spisku selektora Peteva našao se i Jusuf Gazibegović (22).

Gazibegović ove sezone igra odlično u austrijskom Šturmu na poziciji desnog beka i uz Amara Dedića (19) bi trebao biti jedan od nosilaca našeg tima u budućnosti.

Jusuf se danas u Zenici obratio prisutnim medijima i na početku govorio o konkurenciji na poziciji desnog beka.

“Mislim da je Stevanović veoma dobro igrao posljednje utakmice i pokazao kvalitet. Naravno, Amar i ja ćemo dati sve od sebe da se što bolje pokažemo. Dobro se trenira. Svi radimo i skoncentrisani smo. Mislim da smo na pravom putu i da ćemo ostvariti dobre rezultate ako ovako nastavimo.”

Naš reprezentativac se nada da ćemo ostvariti pobjede nad Gruzijom i Luksemburgom, ali podvlači da danas više nema slabih selekcija.

“Mislim da više nema laganih utakmica. Sve reprezentacije imaju kvalitet i u obje utakmice moramo biti na svom nivou. Mi želimo da u oba meča slavimo i morat ćemo dati svoj maksimum. Znamo da su Gruzijci dobri i imaju kvalitetne igrače, ali mi ćemo ih u ova naredna dva dana još analizirati i nadam se da će sve biti dobro po nas.”

(Reprezentacija.ba)