Široki Brijeg je u posljednjem meču 23. kola Premijer lige BiH savladao Slobodu sa 1:0.

Domaći su tokom cijelog susreta bili opasniji rival, a na kraju su slavili minimalno 1:0. Ipak, vrijedi istaknuti sjajnu odbranu golmana Širokog Miškića u posljednjim sekundama meča.

Gol odluke postigao je Jakov Blagaić u 64. minuti.

Široki Brijeg je tako stigao do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, dok Sloboda još uvijek ne zna za trijumf i ima samo jedan bod u drugom dijelu.

Pored tri poraza u prvenstvu, Sloboda je ispala u Kupu BiH, a čini se da su dani Mladena Žižovića na klupi Tuzlaka odbrojani.

Slijedi reprezentativna pauza nakon koje će Široki gostovati Veležu, a Sloboda Radniku.

“Od samog starta nametnuli smo svoj ritam i bili smo opasni iz nekih napada gdje smo trebali loptu gurnuti u gol da se rasteretimo. Sloboda je bila defanzivno dobra što smo i očekivali. Nismo bili kažnjeni iz jedne kontre Slobode. Uvlačila se nervoza, ali postigli smo gol, upisali bodove sasvim zasluženo”, kazao je Jure Ivanković, trener Širokog nakon meča.

“Moramo porpaviti neke stvari, vidjeti kakvo je stanje u ekipi. Povrede su nas poremetile. Moram reći da suđenje nije bilo ujednačeno, ali na to ne možemo uticati. Čestitam Širokom i okrećemo se svojim problemima. Pokušat ćemo sačuvati opstanak jer smo u takvoj poziciji. Evidentno da neke stvari u ekipi škripe i gledat ćemo da to ispravimo u narednom periodu”, rekao je Mladen Žižović.

(Reprezentacija.ba)