Rukometaši BiH su poraženi u oba meča predbaraža za SP od Grčke i nisu se uspjeli plasirati u baraž.

Naš tim je imao mnogo problema sa povredama, nekoliko dana pred prvi susret je ostao i bez selektora, a golman Benjamin Burić je nakon sinoćnjeg poraza od Grčke istakao da ništa ne može zamjeriti svojim saigračima.

“Realno, možda čak da smo odigrali i korektno na osnovu naših mogućnosti. Ne mogu ništa zamjeriti igračima. Većina ekipe nam je igralo prvi put za seniorsku reprezentaciju, prvi put su predstavljali reprezentaciju, nisu znali kako se ponašati na okupljanjima, ovo je realno stanje. I ovi momci, i treneri ne očekuju puno. Nama je srce puno kad dođemo ovdje nakon minus sedam u Grčkoj, pa nas dočeka puno ljudi. Vjerovatno smo to zaslužili”, rekao je Benjamin i dodao:

“Ne želim puno toga da kažem jer mi je vruća glava i razočaran sam. Nikad se nisam jadnije osjećao u karijeri. Da sam izgubio od vrhunske ekipe, ali ovako, ispali smo kao juniori ili kadeti u ovoj utakmici. Kad ponudiš smjenu generacija, svi mole Boga da se vrate oni stari, ima tu još mnogo posla, ali važno je da se krene. Razočaran sam. Teško mi je naći riječi. Momcima ne mogu ništa reći. Ovo je realnost.”

Burić je kazao i da su Grci puno ulagali u svoj rukomet i da su napredovali.

“Ja ne znam da li naše ekipe igraju u Evropi? AEK je konkurentan u Evropskoj ligi kao i Olympiacos. Mi smo bili autsajderi, a drugo je što mi imamo mentalitet da smo najbolji na svijetu i da ćemo pobijediti sve. Rekao sam selektoru da se u sportu ništa ne dešava slučajno. Grci su ulagali i napredovali su, a nadam se da će vrijeme pokazati da i mi možemo napraviti neke igrače.”

(Reprezentacija.ba)