Selekor Čolina: Iznevjerili smo naše navijače, Grci su bili mudriji

Čolina prokomentarisao novi poraz BiH od Grčke


Selekor Čolina: Iznevjerili smo naše navijače, Grci su bili mudriji

Rukometaši BiH su i u drugom meču poraženi od Grčke u predbaražu za SP 2023 i ostali bez plasmana u baraž.

Desetkovana i podmlađena selekcija BiH je večeras u Mejdanu izgubila 26:28, a selektor Toni Čolina je nakon susreta govorio za BHT.

“Odbrana je funcionirala dobrou prvom poluvremenu. Zabili smo neke golove iz tranzicije i probudili publiku u Mejdanu, ali opet nismo izdržali. Nismo bili skocentrisani do kraja. Nažalost, povrijedio nam se i Stjepan Jozinović na desnom beku. Imali smo raspoloženog Dinu Hamidovića u prvom poluvremenu, ali opet je njihov golman odbranio neke šuteve u ključnim momentima. Dobro su nam zatvarali kontranapade i nismo zabijali lagane golove. Žao mi je, stvarno mi je žao i zbog ovih ljudi u Mejdanu koji su nas došli podržati. Zahvalio bih se svakom ko je došao“, kazao je Čolina i dodao:

“Nažalost, iznevjerili smo svoje navijače. Nadam se da će se neke stvari posložiti i da ćemo opet imati priliku da nastupimo na nekom velikom takmičenju. Čestitam ekipi Grčke, koja je bila stvarno mudrija, pametnija, spretnija i uigranija od nas. Na nama je da probudimo naše igrače koji igraju vani, da dignemo reprezentativni rukomet na veći nivo. Svaki igrač treba krenuti od sebe. Ko god da bude selektor, da ima slatke brige koga će zovnuti. Svaka čast ovim momcima koji su pokušali uskočiti u ove cipele, čestitam im na doprinosu”.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
19.03.2022. 22:34

Ne govori o igračima ,ospi paljbu na ljude u savezu koji gledaju samo svoje džepove a kako će se osjećati navijači to njih čisto zabole ona stvar … ko i u svakom sportu… GNJIDE NAPOLJE

Klikks
Reply to  Anonymous
19.03.2022. 23:49

Na sta mislis

Bosnjak
19.03.2022. 23:49

Kakav je haos, i ovo je dobro

Medo
20.03.2022. 06:03

Sklonjajte ovog dajte nazad Markovića jedini je on napravio neke prave stvari,ako želi čovjek naravno bio bi idealno riješenje iz ovog ponora da nas izvuče..

Anonymous
20.03.2022. 12:50

Jest ruzan