Dosadašnji trener juniora Armin Duvnjak je novi šef stručnog štaba seniorske ekipe Čelika, potvrđeno je iz zeničkog kluba.

Trener Pavle Skočibušić sa trenera seniora će se vratiti na mjesto trenera juniora NK Čelik.

Nakon završetka igračke karijere Duvnjak je odlučio upisati B trenersku licencu, koju je uspješno apsolvirao, a upisao je i program za A- trenersku licencu u NFSBiH.

Prošle sezone je vodio juniorsku ekipu kluba koju je vodio do finala doigravanja za ulazak u Premijer ligu, gdje su u finalu poraženi od ekipe Tuzla Citya.

“Ogromna mi je čast što sam dobio šansu da budem trener voljenog kluba. Osjećaj je nevjerovatan. Ostvario sam svoj dječački san. Debitovao sam 2008. godine za Čelik kao junior u meču protiv Rijeke. Nakon toga sam protiv Slavije službeno debitovao. Godinu kasnije sam bio juniorski šampion sa Čelikom. Ja živim za ovo i nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu”, rekao je Duvnjak i osvrnuo se na trenutni igrački kadar u Čeliku:

“Pratio sam utakmice Čelika ove sezone i upoznat sam sa stanjem u našem timu. Nažalost, imamo mnogo povreda i to je veliki problem. Pet ili šest igrača će biti van terena do kraja sezone. Glavni cilj će mi biti da podignemo atmosferu i timskih duh. Vjerujem da će igra biti bolja, a onda će doći i rezultati. Ipak, sada se ne treba opterećavati rezultatom, jer imamo mnogo mladih igrača u timu. Strategija kluba je da računamo na mlade igrače.”

Duvnjak će debi na klupi Čelika imati u subotu (19. mart) protiv Unisa iz Vogošće.

Inače, Čelik se trenutno nalazi na petom mjestu u Drugoj ligi FBiH – Centar.

Zeničani nakon 17 odigranih kola imaju 27 osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)