Rukometaši BiH su danas u Halkidiju poraženi od Grčke sa 17:24 u prvoj utakmici predbaraža za SP 2023.

Naš tim je u Grčkoj igrao bez velikog broja standardnih igrača zbog povredea, a selektor Toni Čolina je nakon meča govorio za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza Bih.

“Pozdrav svim navijačima kao prvo, a što se utakmice tiče, vidjeli ste i sami da smo imali puno prilika da okrenemo utakmicu u našu korist. Mučili smo se sa napadom i sa zicerima. Defanzivno smo konkretno igrali, ali smo neke golove primili iz kontranapada zbog nerealiziranih situacija u napadu. Nemamo puno vremena ni za kukanje ni za treniranje. Probao sam sa momcima popričati nakon utakmice i dignuti ih poslije poraza”, rekao je Čolina i dodao:

“Rezultat je završio sedam razlike u korist Grčke, sigurno to niko od nas nije očekivao niti nam je to bilo u planu, ali pozivam sve navijače da nam pomognu u Tuzli i budu vjetar u leđa.”

Selektor se nada i vjeruje da svaki igrač može odigrati puno bolje u revanšu.

“Ja se nadam i vjerujem da svaki igrač može pružiti puno bolju partiju pred našim navijačima. Nema kukanja, nema plakanja i okrećemo se novoj utakmici. Ovu utakmicu što prije zaboraviti, ali dobro zapamtiti i dobro isplanirati šta da radimo u Tuzli.”

Revanš utakmica igra se u subotu (19. mart) u tuzlanskom Mejdanu.

Pobjednik duela Grčka – BiH će u baražu igrati protiv Crne Gore.

(Reprezentacija.ba)