Liga šampiona je i danas u prvom planu. Traže se preostala dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona. Igraju se i preostale utakmice Premijer lige. Mozzartove kladionice pripremile su za srijedu dvije kvote, koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu.

Kladionice će imati velike kvote na pobjede engleskog velikana, Liverpoola u Emiratima protiv Arsenala i Chelseaja u Lilleu. Obje su 2.05.

LILLE – CHELSEA (SRIJEDA, 21.00), DVOJKA 2.05

Plavci igraju iz inata. Roman Abramovič je na ledu zbog rata u Ukrajini, klub pati, još se traži novi kupac. Situacija je teška za trenera Thomasa Tuhela, ali Chelsea igra odlično u posljednje vrijeme, vezavši četiri pobjede. Tim iz Londona brani titulu u Ligi šampiona, a na pragu je četvrtfinala nakon trijumfa na Stamford Bridžu protiv Lillea sa 2:0. Današnji revanš u Francuskoj nije formalnost, ali je teško očekivati ​​da Doge mogu izbaciti mnogo kvalitetniji tim Londona. U prvom meču golove za Chelsea postigli su Kai Haverc i Kristijan Pulišić. Tuhel u ovom revanšu neće moći računati na Bena Chillwella, dok su male šanse da igraju roviti Kalum Hudson-Odoi i Rece James. Kapiten Cesar Aspilikueta se vraća u tim nakon bolesti, kao i njegov sunarodnik Marcos Alonso. Tuhelov kolega Joslen Gurvenek ima veliki razlog za brigu. Duel sa Chelseaem propustiće najbolji igrač Doga, Portugalac Renato Sančez, koji će zbog povrede butine odsustvovati oko tri nedelje. Plavi su imali dobru uvertiru za današnji duel. Prošlog vikenda su pobijedili Newcastle sa 1-0, dok je Lille razočarao, odigravši bez golova protiv Saint-Etiennea na svom terenu. Lille je izgubio sve tri utakmice Lige prvaka od Chelseaja. Osim duela prije tri sedmice u Londonu, Chelsea je u sezoni 2019/2020 dva puta pobjedio Doge. Oba puta bilo je 2:1.

ARSENAL – LIVERPOOL (SRIJEDA, 21.15), DVOJKA 2.05

Očekuje nas strašan finiš u Premijer ligi – borba Manchester Cityja i Liverpoola za titulu. Nakon remija (0:0) Građana u Londonu protiv Crystal Palacea u ponedeljak, tim Jirgena Klopa ima šansu da se samo na bod približi lideru. Ekipi sa Enfilda neće biti lako jer gostuju boljem Arsenalu. Topnici su vezali pet pobjeda u Premijer ligi, pa su na željenom četvrtom mjestu, ali ispred Manchester Uniteda, West Hama i Tottenhama. Ove sezone ovi timovi su odigrali tri meča, a Liverpool je slavio dva puta – u Premijer ligi sa 4:0 na Enfildu, dok su Redsi bili bolji u polufinalu Liga kupa. Nakon 0:0 na Anfieldu, u revanšu je bilo 2:0 za Mohameda Salaha i prijatelje. Liverpool je u užasnoj formi. U posljednjih 14 mečeva dobio je 13, a izgubio je samo prošle sedmice od Intera u revanšu osmine Lige prvaka (0:1), ali je taj poraz bio bezbolan jer je u prvom meču u Milanu slavio sa 2:0.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)