Amer Gojak bio je jedna od dobrih vijesti Dinama na Poljudu, pišu Sportske Novosti.

Nastupi BiH reprezentativca često su bili prožeti skepsom, dojam je da u Gojaka nisu u Maksimiru imali previše povjerenja, pogotovo kad se početkom sezone vratio s posudbe iz Torina.

Praktički je u maksimirskoj hijerarhiji krenuo od nule, morao je čekati šansu. Bili su tu Majer i Jakić, kad su oni otišli ispred njega bili su i Ivanušec, Ademi i Mišić, jedno mjesto u veznom redu, na neki način, uzimao je i Bruno Petković, koji je igrao “desetku”.

A sad, kad su Ivanušec i Ademi ozlijeđeni, tražio je Kopić igrače kojima može popuniti te rupe, umanjiti štetu. Nije da ima mnogo rješenja, nije da ima slatke brige, uz “nezamjenjivog” Mišića tražio je još jednog igrača na sredini terena koji bi donio određenu sigurnost. Odlučio se za Gojaka, koji je u tri od zadnje četiri utakmice bio u prvih 11, propustio je tek utakmicu protiv Šibenika. Istina, statistika će reći da u te tri utakmica u kojima je Gojak bio starter Dinamo nije pobijedio (Lokomotiva, Osijek, Hajduk), međutim, naravno da to nije samo do Gojaka.

Na Poljudu je u subotu odigrao svoju ponajbolju partiju ove sezone, zajedno s Mišićem nametnuo se na sredini terena i odnio prevagu nad Hajdukovim veznjacima, a mogao je biti i veliki Dinamov junak.

Imao je pred kraj prvog dijela veliku šansu, njegov udarac s desetak metara otišao je malo pokraj gola. Znao je Gojak već zabijati ključne golove za Modre kao, recimo, u Trondheimu, gdje je Dinamu donio Ligu prvaka ili protiv Spartaka iz Trnave u Maksimiru za potvrdu prvog europskog proljeća nakon 49 godina. Imao je, doduše, i promašaja, onaj u Lisabonu protiv Benfice dugo ga je pratio. Ovaj poljudski ipak nije bio tako dramatičan, pogotovo nakon dobre predstave koju je pružio, navodi se u tekstu Sportskih Novosti.

Zasad Gojak koristi svoju minutažu rastom forme i trenutno je najveći dobitnik nakon ozljeda Ivanušeca i Ademija. Kod Kopića je postao standardan, počeo je vraćati povjerenje, ali i od njega se očekuje da u idućim utakmica to pokaže i konkretnim učinkom.

Dosad je zabio dva gola u sezoni, jedan u HNL-u (Istra), jedan u Kupu (BSK), upisao je tek jednu asistenciju. U trenucima dok nema Ademija i Ivanušeca, Gojak je taj koji mora preuzeti veći teret na sebe, u Splitu je najavio da je svjestan te uloge. Sad se očekuje da takve partije pruža u kontinuitetu.

(Reprezentacija.ba)