Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Dino Hotić – 8.7
  2. Edin Višća – 8.7
  3. Haris Hajradinović – 8.4
  4. Milan Đurić – 8.0
  5. Mato Jajalo – 7.8

Dino Hotić je nastavio sa sjajnom formom u ovoj sezoni. Njegov Cercle Brugge je savladao Kortrijk sa 2:0, a bh. veznjak postigao je prvi pogodak.

Dobio je ocjenu 8.7, a imao je 22 uspješna dodavanja od 33 ukupno, njih šest je bilo za konkretne prilike saigrača. Dobio je šest od devet duela.

Edin Višća je bio najbolji igrač Trabzona u pobjedi nad Goztepeom 4:2. Bivši reprezentativac BiH dva puta je asistirao na ovom meču i zaradio je ocjenu 8.7.

Od ukupnih 49 dodavanja, 34 je bilo uspješnih, a pet njih je bilo ključnih za prilike. Četiri puta je driblao i četiri puta je prevario protivnike, dakle imao je 100% uspješnost u driblinzima.

Haris Hajradinović je ponovo u pet najboljih bh. fudbalera proteklog vikenda. Dobio je najbolju ocjenu na utakmici Kasimpasa – Rizespor koju su domaći pobijedili sa 3:1.

Hajradinović je kao i Višća zabilježio dvije asistencije. Imao je 84% uspješnosti u dodavanjima, a tri puta je stvarao velike šanse za svoj tim.

Milan Đurić je pogodio u remiju Salernitane i Sassuola 2:2. Bh. napadač je dobio ocjenu 8.0, a pored gola vrijedi izdvojiti 14 dobijenih zračnih duela od ukupnih 16.

Skoro zaboravljeni Mato Jajalo je pokazao iskustvo i kvalitet i na kraju je bio najbolje ocijenjeni igrač na meču Udinese – Roma 1:1. Jajalo je dobio ocjenu 7.8. Ostvario je 29 tačnih dodavanja od 35 ukupnih, dobio je devet od devet duela, a uputio je i dva ključna pasa.

(Reprezentacija.ba)