U Školi nogometa Tempo u Gradačcu rade sa mladim talentima već 11 godina. Sve vrijeme njihova vrata su širom otvorena omladincima svih uzrasta i nacionalnosti, a besplatno rade sa mališanima lošijeg socijalnog statusa koji vole fudbal. Njihov entuzijazam prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su odlučili da ih podrže donacijom sportske opreme.

Ne mogu vam opisati sreću i zadovoljstvo djece i roditelja, hvala Mozzartu na tome. Oduševljeni smo jer smo se pridružili dugačkom spisku onih kojima je ova kompanija pomogla – kaže Nermin Huseinbašić, voditelj Škole nogometa Tempo Gradačac.

On dodaje da je misija ove škole da omoguće da se fudbalom bave svi mališani koji uživaju u ovom sportu. Tako su u svoje redove primili omladince iz domova za nezbrinutu djecu i mališane romske nacionalnosti, te im kupili svu opremu koju imaju ostala djeca u Tempu. To, kažu, čine jer smatraju da fudbal treba biti dostupan svima, a ljubav prema ovom sportu i rekreaciju stavljaju ispred rezultata.

Zato i ne čudi činjenica da 72 mališana redovno i rado dolaze na treninge. Među njima je i osam djevojčica koje se odlično uklapaju i pariraju dječacima na utakmicama.

Omladinci u kategorijama od U6 do U14, nakon što prođu kroz ovu školu, nastavljaju dalje da treniraju i da se takmiče se u lokalnim klubovima u Gradačcu.

Sa njima radi pet trenera među kojima je jedna dama. Zahvaljujući njihovoj posvećenosti, mladi igrači Tempa idu na domaća i međunarodna takmičenja školica fudbala… Posebno im je u sjećanju ostalo učešće na Champions Trophy u Austriji kada su zaigrali sa omladincima čuvenog Manchester City…

Njihove vitrine pune su medalja i pehara, a četiri godine zaredom bili su najbolja Škola nogometa u Gradačcu. Sve to uspjevaju uz pomoć dobrovoljnih priloga i donacija prijatelja škole i roditelja, a sada im je podršku pružio dokazani ljubitelj sporta- Mozzart.

Zaista smo oduševljeni misijom kojom se vode u Školi nogometa Tempo. I mi smatramo da bi fudbal, ali i svaki drugi sport, trebalo da bude dostupan svima koji u njemu uživaju i koji su talentovani, a posebno mladim generacijama– kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(Sponzorisani tekst, 18+)