Rukometaši Bosne i Hercegovine danas su se okupili na Ilidži pred mečeve sa Grčkom, a tim povodom održana je press konferencija Zmajeva.

Novi selektor BiH je Toni Čolina koji je govorio o situaciji u ekipi.

“Josip Perić ima problema sa koljenom, nismo ni očekivali da će biti tu. Senjamin Burić vuče probleme sa ahilovom tetivom. Klub od njega traži da nastupa. Malinović ima problem sa šakom, nije igrao mjesec, nadam se da će nam se priključiti za uzvrat. Mirsad Terzić uslijed velikog i užurbanog tempa utakmica, leđa su mu u problemu. Svi oni su nam poželjeli sreću i svi su nam na velikoj pomoći, ako ništa podrškom. Da dodam, da je Faljić porezao ruku prilikom pranja čaše, tako da smo bez njega i svaki oblik kontakta može dovesti do komplikacija. Ali tu su momci, naknadno smo pozvali Amira Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića”, kazao je Čolina dodavši:

“Fokus nam je na Grčkoj, oni su u dobrom nizu. Na okupu su duže vremena, većinu čine igrači AEK-a i Olympiacosa. Igraju moderan rukomet, uigraniji su od naše ekipe i neće biti lagan protivnik, posebno u prvoj utakmici. Moramo pokazati karakter u Grčkoj, pa u Mejdanu osigurati plasman dalje. Pozitivno je da se na našu ovakvu postavu sigurno neće moći pripremiti. Možemo trčati sa njima u tranziciji i fanatičnom odbranom koju možemo imati će biti naša velika prednost.”

Ivica Obrvan je nedavno dao ostavku na mjesto selektora, a Čolina nije želio mnogo o tome pričati.

“Proteklih godinu dana bio sam pomoćnik Ivice Obrvana sada su me zamolili da vodim reprezentaciju u ovim mečevima. Organizacija je sasvim normalna i odlična, što se nas tiče, imamo sve moguće uvjete u Hillsu, a ostalo nisu pitanja za nas. Mislim da bi se tu trebali pojaviti članovi Upravnog odbora. Najavljeni su za popodne da nam daju podršku. To je ono po strani, mi moramo misliti na Grčku, imamo samo tri treninga, a dvije utakmice u tjedan. Ja ne mogu misliti šta je i kako je, nego na utakmice na koje ide”, rekao je Čolina.

“Sigurno da smo kontaktirali sa gospodinom Obrvanom. Nezahvalno je da ja komentiram odnos Ivice i saveza. Mi smo zajedno dosad radili, spremali smo se kao da će se sve normalno desiti. Ispalo je nezgodno da se desi tri dana prije okupljanja. Zaželio bih Ivici svu sreću svijeta, a nama želim isto tako mnogo sreće u ovim mečevima. Stvari koje su bile bile su, ja se nadam da će sve biti uredu“, dodao je Čolina.

(Reprezentacija.ba)