Sarajevo je u derbiju 22. kola Premijer lige BiH odigralo 1:1 na svom terenu protiv Borca.

Nakon susreta je održana zvanična press konferencija, a prisutnim medijima se obratio Aleksandar Vasoski, trener Bordo tima.

“Što se tiče utakmice normalno da nismo zadovoljni rezultatom. Mislim da smo u svim segmentima fudbalske dominirali, osim u onom najvažnijem, a to su golovi. Stvorili smo desetak šansi i u posjedu smo dominirali, ali opet, znate kako, jednostavno rezultat nije na našoj strani kako protiv Želje, tako i sad. Međutim, ja sam siguran da ako ekipa nastavi ovako da radi i ovako da igra, da je pitanje vremena kada će krenuti dobri rezultati. Normalno je da smo malo razočarani, moramo sada dobro odmoriti jer nas u srijedu čeka dosta bitna utakmica, a to je revanš Kupa BiH. Nemam šta zamjeriti svojim igračima, stvarno su danas na ovom lošem terenu odigrali dobro. Mora da prođe ova faza gdje rezultat ne ide na našu ruku i nadamo se da će u bliskoj budućnosti biti bolje što se rezultata tiče”, rekao je Vasoski i dodao:

“Padovi se dešavaju i mnogo većim ekipama, može biti posljedica umora, a možda i rezultat gdje vodimo 1:0, to je psihologija. No, vjerujte mi teren je poslije 15 minuta drugog poluvremena bio izuzetno težak, tako da smo uložli puno više snage nego što je trebalo da dođemo do pozitivnog rezultata. Čestitam Borcu na osvojenom bodu, šta da kažem? Radit ćemo na tome da držimo visok nivo i ritam svih 90 minuta, ali vjerujte mi da nekad to nije moguće.”

Trener Sarajeva se osvrnuo i na naredne mečeve.

“Mislim da igramo još jednom protiv Borca, tu je i Tuzla City, tu je i Kup, nadam se da ćemo ući u polufinale, tako da sve imamo u svojim rukama, sve zavisi od nas. Nakon današnje utakmice trebali smo pričati o tome sa koliko golova razlike je Sarajevo dobilo, ali nažalost 1:1, ne mogu sebi da opišem, hoću da pogledam situaciju. Jedna mala nepažnja i dogodi se da kvalitetna ekipa poput Borca to kazni. To je to, šta da radimo”, dodaje makedonski stručnjak.

(Reprezentacija.ba)