Marinko Umičević, predsjednik RS Republike Srpske i donedavno prvi čovjek Saveza u Sarajevu obratio se članovima UO Rukometnog saveza BiH, povodom dopisa advokata selektora muške selekcije BiH Ivice Obrvana, u kojem je naveo da se jednostrano raskida ugovor sa Savezom.

“Prvo želim da se osvrnem po pitanju raskida ugovora sa Ivicom Obrvana samo tri dana prije kvalifikacija i to na ovako ultimativan i drzak način, što dovoljno govori o njemu. Njegov ugovor je sporan u svakom smislu, potpisan je od strane Mensara Sinanovića i njegovih satelita a koji UO RS BiH nikada nije usvojio, neka ovo ko je sve zakuvao rješava i neka vadi “kestenje iz vatre”. Ne bježimo od duga, ali ne onog koji piše u ugovoru, te sam mišljenja da bi trebalo da damo našem advokatu da napravi protiv tužbu. Ne slažem se sa mišljenjem Asima Šahmana, jer je ugovor apsolutno sporan i nelegalan. Imamo Tonija Čolinu koji je zadužen i neka on preuzme reprezentaciju, a tu je i Komisija zadužena za reprezentaciju”,  kategoričan je Marinko Umićević u obraćanju članovima UO RS BiH.

On se još osvrnuo i po pitanju veb stranice Saveza.

“Smatram da je krivično djelo da neko neovlašteno snima razgovor i da isti šalje tamo nekim stranicama da blate određene članove UO. Potrebno je da advokat podnese tužbu protiv NN lica koje je snimala razgovor. Davno smo tražili da se zabrani rad te paravojne formacije, neka novi Upravni odbor RS BiH odlučuje. Za sada nemam primjedbi na rad stranice, tu smo ujedno produžili ugovor na još dva mjeseca. Napad na pojedince je napad i na sve nas, i očito je da smo se zasitili jedni drugih i da je vrijeme za nove ljude”, poručio je Umičević.

Inače, BiH će 16. i 19. marta igrati protiv Grčke dvomeč play-offa za SP 2023.

Prva utakmica igra u Grčkoj, dok je revanš u Tuzli.

Pobjednik će u baražu za plasman na SP igrati protiv Crne Gore.

(Reprezentacija.ba)