Fudbaleri Partizana i Feyenoorda u četvrtak od 18,45 sati igraju prvi meč 1/8 finala Konferencijske lige.

Duel se igra u Beogradu, a naš reprezentativac i defanzivac Partizana Siniša Saničanin (26) govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči utakmice.

“Svi igrači Feyenoorda su brzi i dominantni, ali imamo naš stil od kog ne odustajemo. Možemo da se nosimo sa Nizozemcima, iako će biti dosta teško. Dosta značaja pridajemo prekidima. Nebitno ko daje gol, svi se radujemo golu. Tu se vidi naš timski duh”, rekao je Saničanin i dodao:

“Analiziramo svaki detalj. Znamo da oni igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova. Vidimo šansu i nadam se da ćemo je iskoristiti. Bilo da se završi 1:0, 2:0 ili 2:1, svaka pobjeda bi nam bila bitna pred revanš na punom stadionu i kvalitetno pripremljenom terenu, ali priliku vidimo pred našim navijačima.”

Naš reprezentativac ističe da su njegovi saigrači i on ponosni što su stigli do plasmana među 16 najboljih.

“Svaka europska utakmica razlikuje se od prvenstvene i nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponosni smo što smo došli u situaciju da igramo ovaj dio takmičenja. Očekujemo zahtjevan susret u fizičkom smislu, ali želimo da uživamo i ako je moguće prođemo u narednu fazu.”

Susret Partizan – Feyenoord direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)