Sjajne vijesti za BiH: Jusuf Nurkić i Luka Garza će igrati na Euru

SportKlub prenosi da će Garza i Nurkić igrati za BiH


Sjajne vijesti za BiH: Jusuf Nurkić i Luka Garza će igrati na Euru
Foto: NBA

SportKlub prenosi da će Jusuf Nurkić i Luka Garza, košarkaši Portlanda i Detroita, igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu.

“Obratili smo se čelnicima FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka. Sada može da bude registrovan kao igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu, tokom trećeg FIBA prozora”, rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Amer Čolan.

SportKlub još prenosi da će sa dva NBA pojačanja, Bosna i Hercegovina biti veoma respektabilan rival na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Europsko prvenstvo se igra u septembru šampionat Europe će zajedno organizovati Gruzija, Češka, Nemačka i Italija.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

6 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Guest
09.03.2022. 10:31

Hoce li to Juka upisati 9-ti nastup za reprezentaciju?

ShuPac
09.03.2022. 13:05

Sad imamo i sanse da nesto pozitivno napravimo.

Edinko
09.03.2022. 13:19

Sa raspolozenim Musom i uz Nurkica a i Garzu mozemo dobiti svakoga!ABD!

Anonymous
09.03.2022. 16:38

Patriota nece doc to vam ja kazem,,osjetim da ce nesto smuhat.On samo voli pricat i pisat a igrat za grb stomak ga zaboli.Garantujem da nece doc a volio bi da bude dio ekipe ali cisto sumnjam

Satko
09.03.2022. 17:47

Garza vjerovatno ali Nurkic najvjerovatnije nista od njega.

MojeIme
05.04.2022. 19:33

Ne razumijem ove idiotske komentare kako Jusuf neće doći igrati niti je dolazio. Proučite malo pravila NBA o puštanju igrača da igraju za reprezentacije i kada; tu nema izuzetka. Onda pogledajte ostale reprezentacije koje imaju NBA igrače i pogledajte kada igraju. I plus na to čovjek je imao jednu od najgorih povreda u NBA historiji.

Juka ostani zdrav, potpiši novi ugovor na ljeto, sretan i u formi na Evropsko prvenstvo! Valjda će garza imati neku minutažu 🙂