NaÄelnik SrÄ‘an Mandić i predsjednik Upravnog odbora KK „Bosna Royal“ Almir Bradić potpisali su ugovor prema kojem će Općina Centar pomoći rad ovog kluba sa deset hiljada maraka.

Sredstva će biti iskorištena za plaćanje sale za trenažne procese omladinskog pogona KK „Bosna Royal“.

Ovom prilikom je razgovarano i o stanju u KK „Bosna Royal“. Predsjednik Bradić je naglasio da situacija nije najbolja, ali da se Äini sve kako klub ne bi napravio korak nazad.

-Zahvaljujem se naÄelniku Mandiću na finansijskoj podrÅ¡ci. Iako sa ovim sredstvima ne rjeÅ¡avamo najkrupnije probleme, ona će klubu dobro doći. U narednom periodu nas Äekaju jako bitne utakmice za ostanak u ligi. Daćemo sve od sebe da ne napravimo korak nazad i ako zadržimo trenutnu poziciju, to će za nas biti uspjeh. Ukoliko nam mogućnosti budu dozvoljavale pokuÅ¡at ćemo se pojaÄati za naredni takmiÄarski ciklus jer i ostali klubovi na tome rade, naglasio je Bradić.

NaÄelnik Mandić je istakao da će pokuÅ¡ati i u rebalansu budžeta obezbijediti dodatna sredstva za pomoć klubu.

-OpÅ¡tina pomaže amaterski sport, ali izdvajamo i sredstva za naÅ¡e najveće i najbolje klubove. PokuÅ¡at ćemo u rebalansu naći dodatna sredstva da napravimo prvi korak za koji se nadamo da će i ostali slijediti. Projekat spaÅ¡avanja kluba je izvan naÅ¡ih realnih mogućnosti, ali da ćemo pomoći, hoćemo, kazao je naÄelnik Mandić.

(Reprezentacija.ba)