Zvijezda je jučer u Gradačcu u prvom meču 1/4 finala Kupa BiH poražena od Igmana iz Konjica sa 0:1, ali je Fudbalski savez BiH ovaj duel registrovao rezultatom 0:3 u korist gostiju iz Konjica.

U sastavu Zvijezde od prve minute na golu je bio Azur Aljkanović, a ovaj igrač nije imao pravo da brani za tim iz Gradačca jer je u 1/16 finala Kupa BiH ove sezone nastupao za Radnik iz Bijeljine.

“S obzirom na odluku NFSBiH o kažnjavanju NK Zvijezda Gradačac dužni smo obavijestiti javnost o kakvim postupcima je riječ.Dakle, sadašnji golman NK Zvijezda Azur Aljkanović, dana 29.09.2021. godine nastupao je za FK Radnik Bijeljina u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Herceogvine protiv HNK Čapljina.

Samim tim nije imao pravo nastupa na jučerašnjoj utakmici 1/4 finala između NK Zvijezda i FK Igman. No, Azur se našao na golu zvijezde i samim tim su uslijedile sankcije. Utakmica koja je odigrana 02.03. tekuće godine u Gradačcu regularnim tokom završena je rezultatom 0:1, gdje je naša ekipa slavila pogotkom rezerviste Sedina Ljuce u 78. minuti igre.

Naime, odluka NFSBiH je ta da se rezultat registruje kao 0:3 u korist naše ekipe te da će se revanš utakmica odigrati po regularnom toku 14. dana nakon prve, tačnije 16.03.2022. u Konjicu”, saopšteno je iz Igmana.

(Reprezentacija.ba)