Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Restartovani Opsajd. Šest utakmica, 540 minuta fudbala, duplo manje minuta stvarnog igranja, 41 žuti karton, tri crvena i 14 golova – vratila nam se Premijer liga. I s njom stari problem sa činjenicom da su je ljudi u savezu pretvorili u švedski stol iz kojeg lako možete izvući potvrdu za bilo koju teoriju zavjere koja se vrti u bh. društvu danas.

Nažalost, zbog toga automatski moramo pričati o suđenju i njegovim uzrocima, ali odvojili smo vremena i za Željin presing, Veležovu pobjedu bez igre, prvi korak Vasovskog u stvaranju novog Sarajeva, za puno bolji Miljanovićev Borac, te rutinirani Zrinjski.

Edin Višića je zabio toliko golova u Turskoj da smo mislili da mu je to broj odigranih utakmica, polako na svoje dolazi i Anel Ahmedhodžić, a sezonu života u Belgiji igra Dino Hotić za kojeg treba pokušati napraviti mjesta u reprezentaciji. Startni Opsajd.

(Reprezentacija.ba)