Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Branimir Cipetić – 8.4
  2. Edin Višća – 8.3
  3. Dino Hotić – 7.6
  4. Miroslav Stevanović – 7.5
  5. Sanjin Prcić 7.2 / Ermedin Demirović 7.2

Branimir Cipetić je bio sjajan u pobjedu Lokomotive nad Goricom 2:0 i zaradio je ocjenu 8.4. Bh. desni bek imao je dvije asistencije, dobio je pet od sedam duela, te je imao 30 uspješnih od ukupno 38 dodavanja.

Edin Višća je novi miljenik navijača Trabzona. U potpunosti je do sada opravdao epitet velikog pojačanja, a protekli vikend njegov tim napravio je sjajan preokret i nakon 0:2 slavio sa 3:2. Višća je postigao jedan gol, a pored toga je imao tri ključna pasa, dobio je četiri od pet duela, a od ukupno 53 dodavanja imao je 38 tačnih. To je bilo dovoljno za ocjenu 8.3.

Dino Hotić nastavlja sa sjajnim partijama u Belgiji i ozbiljno se nameće selektoru Petevu. Njegov Cercle Brugge je remizirao sa Mechelenom 2:2. Bh. veznjak je upisao asistenciju, imao je 50% uspješnosti u dodavanjima, dobio je sedam od 12 duela, a imao je čak pet ključnih dodavanja, odnosno asistencija za prilike saigrača. Prema portalu SofaScore ocijenjen je sa 7.6.

Miroslav Stevanović je dobio ocjenu 7.5. Imao je dobrih 80% uspješnosti u dodavanjima, dobio je sedam od 13 duela, a napravio je šest prilika za svoje saigrače.

Na petom mjestu ovog vikenda su dva bh. fudbalera. Sanjin Prcić je igrao 66 minuta i dobio je ocjenu 7.2. Od 45 dodavanja 39 je bilo uspješnih, dakle 87%. Dobio je dva duela i imao jedan ključni pas. Ermedin Demirović je za samo osam minuta na terenu zaradio solidnu ocjenu 7.2. Razlog za to je asistencija za drugi gol Freiburga protiv Herthe.

(Reprezentacija.ba)