Na konferenciji za medije nakon poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine od Litvanije (77:56), javnosti se obratio i Džanan Musa.

Nije Musa bio večeras na najvišem nivou, pa je meč okončao sa sedam ubačenih poena, a istakao je da je ponosan na deset momaka koji su na dan utakmice došli u Viljnus, nakon svih problema, te dali sve od sebe na parketu.

“Čestitam Litvaniji i slažem se sa selektorom. Teška je situacija bila za nas, ali to nije isprika. Došli smo tu da damo sto posto od sebe, ali nije ovo bila naša noć. Litvanija je igrala dobro i zaslužila je pobjedu. Pokušat ćemo napredovati i biti bolji u narednim utakmicama prije Eurobasketa“, rekao je Musa.

Na pitanje da li je istina da ekipa nije trenirala od četvrtka, Musa je odgovorio:

“Da, teška je situacija bila za nas. Ponosan sam na ovih deset igrača koji su došli tu. Nije bila perfektna situacija u ova tri dana, borili smo se 40 minuta i ovo danas je samo loša sreća. Naredni put ćemo, nadam se, pobijediti”.

Odgovorio je negativno na pitanje da li se osjeća nesigurno u Litvaniji.

“Ne osjećam se uopšte nesigurno. Šta je – tu je. Teška je ovo situacija za cijelu Evropu s ovim ratom i nadam se da će se sve završiti brzo. Nije opasno u Litvaniji, posebno u Viljnusu i za nas je ovo dobro iskustvo danas”, istakao je Musa.

Dobio je od litvanskih novinara i pitanje kako je zadovoljan svojom igrom u ove dvije utakmice, pošto je bio jako dobro čuvan i limitiran u napadu.

“U ovom prozoru Litvanija je uradila jako dobar posao. Cijeli tim je igrao dobro, dobro su nas branili, a mi ćemo sve analizirati sa selektorom i vidjeti gdje smo griješili. Treba ispraviti greške”, istakao je Musa.

(Reprezentacija.ba)