Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras odigrati utakmicu četvrtog kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija – Velika Britanija, Ukrajina – Španija i Nizozemska – Rusija.

Naša reprezentacija u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igračkog kadra.

Litvanci su apsolutni favoriti u večerašnjem susretu. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.30 na pobjedu Litvanaca. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Na put je krenulo deset Zmajeva koje će na raspolaganju imati selektor Vedran Bosnić: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

“Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je, tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti“, kaže selektor Bosnić.

Utakmica Litvanija – BiH počinje u 18.30 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.

(Reprezentacija.ba)