U nedjelju će se odigrati posljednja dva susreta 20. kola Premijer lige BiH, a na terene će istrčati fudbaleri Rudara i Zrinjskog, te Radnika i Posušja.

Rudar Prijedor – Zrinjski (13:00 sati, Arena Sport)

Jesenji prvak svoj proljetni dio sezone otvara gostovanje u Prijedoru kod domaćeg Rudara koji će do kraja sezone vjerovatno razmišljati o samo jednom, a to je opstanak u društvu najboljih.

Rudar tokom zime nije mijenjao ekipu, zadržali su sve prvotimce, a uspjeli su dovesti Nermina Hodžića na posudbu iz Domžala, te Nikolu Lakića iz Borca.

Zrinjski je ipak imao prometniji prijelazni rok. Novi igrači Zrinjskog su postali Bojo iz Želje, Trajkovski iz Spartak Trnave, Gulisija iz Lillea B, i još nekoliko mlađih igrača iz Hrvatske, dok su Bijeli brijeg napustili Tešija, Gadže, Vazda, Čoko, Mašić i još par igrača sa manjom minutažom.

Zrinjski je ubjedljivo na prvom mjestu sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Tuzlu City dok je Rudar deveti, ali sa istim brojem bodova kao i pretposljednji Leotar.

Zrinjski je favorit na meču. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.67 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

U prvom dijelu sezone Zrinjski je lako savladao Rudar sa 3:0.

Utakmica se igra na stadionu u Prijedoru od 13 sati. Pravdu na susretu dijeli Mirza Kazlagić, a meč je u direktnom TV prijenosu na Areni Sport.

Radnik – Posušje (13:00 sati)

Jedina utakmica ovog kola koja nije u TV prijenosu donosi veoma bitan duel u borbi za opstanak, u Bijeljini se sastaju Radnik i Posušje.

Radnik je posljednji na tabeli sa 12 bodova, četiri manje od dva mjesta bolje plasiranog Posušja.

Bijeljinci su u želji da ostanu u Premijer ligi BiH doveli pet igrača, Škrijelja iz Rudeša, Vazdu iz Zrinjskog, Jezdića iz Podrinja, Živkovića iz Borca i golmana Muminovića. Radnik su napustili Aljkanović, Marković, Gajić, Urošević i Tahrić.

Posušje je u januaru dovelo Maglicu iz Dubrave, Jankovića iz Tomislava, Horkaša iz Dinama, Mašića iz Zrinjskog, a Mokri dolac su napustili od igrača sa većom minutažu Blagojević, Vranjić i Glavina.

Oba tima imaju isti cilj, a kladionice blagu prednost daju Radniku. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.20 na pobjedu Radnika. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Međusobna utakmica Radnika i Posušja iz prvog dijela sezone okončana je remijem 1:1.

20. kolo Premijer lige BiH:

Široki Brijeg – Borac 0:3

Velež – Željezničar 2:0

Leotar – Sarajevo 0:2

Sloboda – Tuzla City 1:1

(Reprezentacija.ba)