Krajem prošle godine u bh. medijima objavljeno je kako bi FK Zvijezda 09 mogao dobiti nove investitore. Tačnije, Boris Stanišić je uputio poziv za strateško partnerstvo kako bi ovaj klub digao na još jedan veći nivo, a kao potencijalni ulagač pominjao se i – Luka Jović.

Napadač Real Madrida je upravo iz tih krajeva. Njegovo rodno selo Batar je udaljeno 20-tak kilometara od Bijeljine, a kada je god na odmoru, dolazi u posjetu roditeljima i prijateljima. Na kraju se zbližio i sa ‘alfom i omegom’ Zvijezde 09 Borisom Stanišićem koji je prije nekoliko dana bio kod njega u posjeti.

Ne treba ni napominjati kakav bi ‘bum’ izazvalo Jovićevo ulaganje u Zvijezdu 09, međutim od cijele priče, kako je Stanišić potvrdio za Reprezentacija.ba portal, neće biti ništa.

– Ja sam bio kod njega u Madridu, vjerovatno nas je neko vidio, pa je po inerciji zaključio da bi tu moglo biti nešto. Jović voli svoj kraj i to nije upitno, ali čovjek je pun obaveza, znate šta je Real… Za sada nema ništa od toga. To bi bila moja želja, ko ne bi volio takvog čovjeka imati kraj sebe, ali realnost je drugačija, kaže nam otvoreno Stanišić.

Zvijezda 09 je polusezonu u 1. ligi Republike Srpske okončala na petoj poziciji. Krupa “bježi” sedam bodova.

– Pojačali smo se ove zime sa nekoliko igrača, stigao je i trener Mile Lazarević s kojim smo ranije već imali priliku sarađivati. Bilo bi malo glupo da sada govorim šta mi je cilj, međutim dok sam se pojačao, želim ozbiljnije da se predstavim na proljeće, istakao je prvi čovjek Zvijezde 09.

Stanišić je u Etno selu Stanišići izgradio pravu fudbalsku imperiju. z cijele BiH dovodi mlade fudbalere koji imaju fenomenalne uslove za rad i razvoj, a kao kruna prošle sezone došlo je polufinale Kupa i naslov prvaka juniorske Premijer lige BiH koji im je donio i učešće u Omladinskoj Ligi prvaka i okršaje sa Trabzonsporom. Prije toga klub se, podsjetimo, takmičio i u najjačem rangu bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)