Pored pobjede Ajaxa, Mozzart je pripremio i najjače kvote za trijumf Sheffield Uniteda.

Liga šampiona se vratila. Večeras će svjetla bine biti usmjerena prema stadionu Da Luz u Lisabonu. Benfica dočekuje Ajax u prvom meču osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta, a Mozzartove kladionice pripremile su najveću kvotu na svijetu za trijumf holandskog velikana. Orlovi u meč protiv Amsterdama ne ulaze baš u najboljem raspoloženju, dok gosti jedan za drugim “presluškuju” rivale i želiće da dođu do uspjeha na drugom gostovanju u Lisabonu ove sezone, pošto su prethodno deklasirali Sporting.

Iako je Benfica eliminisala jednog holandskog giganta PSV Eindhoven u plej-ofu Lige šampiona i ostavila Barcelonu iza sebe u grupi, trenutno nije baš najbolje raspoložena, a Dušan Tadić i ekipa su favoriti za plasman u četvrtfinale. Kapiten reprezentacije Srbije poslije 14. novembra prošle godine i pobjede nad Portugalom ima još jednu priliku da se zabavi na Da Lužu.

BENFICA – AJAX (SRIJEDA, 21.00), DVOJKA 1.85

Benfica nije uspjela da ostane konkurentna u Primeri, gde je do sada zabeležila 16 pobjeda i tri remija, što joj je donijelo 51 bod i tek treću poziciju na tabeli. Nakon pobjede nad Santa Clarom (2:1), lisabonski tim je odigrao neriješeno sa Boavistom (2:2). Tim je dobro igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je uspio da se plasira u nokaut fazu ispred Dynama iz Kijeva i Barcelone. Ajax je ušao u ne baš tešku grupu Lige šampiona, gde je u potpunosti opravdao status favorita i uspio da osvoji 18 od 18 mogućih bodova. U holandskom prvenstvu Amsterdamci imaju 18 pobjeda i tri remija, te sa 57 bodova drže prvu poziciju na tabeli. Odbrana je primila samo pet golova, a u posljednja dva meča Ajax je pobijedio Twente (5:0) i Willema II (1:0).

SHEEFIELD UNITED – BLACKBURN (SRIJEDA, 20.45), KEC 1.85

Sheffield United i Blackburn se bore za promociju i njihov međusobni duel je tim važniji. Nakon ispadanja iz Premijer lige, Sheffield United je imao veoma težak povratak u Čempionšip, pošto je dva puta izgubio u prva tri ligaška meča. Međutim, kada pogledamo njihovu trenutnu formu, Bladesi su jedan od najboljih timova u ligi. Najbolji su u posljednjih pet mečeva, drugi u posljednjih deset sa 21 bodom. Blekburn je donedavno bio na drugom mjestu, ali je u poslednje četiri utakmice osvojio samo dva boda i trenutno je treći, sa 54 boda. Sheff zaostaje samo četiri boda i ima utakmicu manje.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)