Ismir Mirvić u SAD-u razgovarao sa 25 klubova o novoj transfer platformi

Mirvić u Americi dogovara nova partnerstva za transfere


Ismir Mirvić u SAD-u razgovarao sa 25 klubova o novoj transfer platformi
Foto: FK Sarajevo

Vlasnik FK Sarajevo, Ismir Mirvić, boravi u Sjedinjenim Američkim Državama u kojima pored obaveza sa svojim biznisom radi i za interese Bordo kluba.

Mirvić je prije nekoliko dana u Orlandu na samitu razgovarao sa predstavnicima 25 klubova sa četiri kontinenta, a u vezi s transferima igrača.

Na sastanku se govorilo o TransferRoom platformi koja u svom sistemu ima preko 650 klubova iz 50 zemalja, a sve kako bi klubovi ostvarivali lakše transfere.

“Obzirom da sam novi vlasnik smatam to učinkovitim, korisnim i sažetim. Savršeno. Organizovati ovako veliki događaj sa grupom ljudi visokog nivoa pogotovo u uslovima Covida je bilo sjajno”, kazao je Mirvić.

Osim Mirvića koji je predstavljao Sarajevo, ali i BiH, na sastanku su prisustvovali predstavnici Belgije, Brazila, Kanade, Čilea, Hrvatske, Kipra, Danske, Ekvadora, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Nizozemske, Perua, Poljske, Portugala, Rusije, Saudijske Arabije, Škotske, Švicarske, Urugvaja, SAD-a i Kanade.

“Bilo je sjajno da se poboljša odnos s drugim klubovima i proširi tržište za moguće poslove u budućnosti. Sastanci ‘lice u lice’ su važni u svijetu fudbala”, kazao jemenadžer Vasco de Game, Rodrigo Dias.

Sarajevo je u proteklom prijelaznom roku realizovalo transfer Selmira Pidre u St. Louis City.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
23.02.2022. 19:43

Hrvatski i Bosnaski fudbalski savezi trebaju da daju prava/licence da Fifa koristi reprezentacije i lige u njihovim igricama. To je dzabe reklamiranje nasi igraca i timova.