S karcinomom debelog crijeva bori se otac dva maloljetna dječaka, Edin Porča, navijač Sarajeva, a Udruženje Pomozi.ba je u saradnji sa FK Sarajevo organizovalo prikupljanje pomoći.

“Bordo porodica je tu za svoje članove kada je to najpotrebnije. Našem Edinu je potrebna pomoć, a pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da pozovu Pomozi.ba broj 17045 i pomognu našem navijaču”, stoji u objavi Sarajeva.

“Tegobe ovog mladog čovjeka počele su prije nekoliko mjeseci naglim gubitkom težine, popraćene slabošću i krvarenjem. Borbu protiv ove opake bolesti počinje kemoradioterapijom, a nakon toga i sa 28 ciklusa zračenja, sve do kraja decembra prošle godine. 

Daljnji protokol liječenja ne podnosi dobro i naredna preporuka doktora jeste hitna operacija karcinoma debelog crijeva za što je potrebno prikupiti 17.500 eura.

Velika podrška Edinu su njegova majka Meliha i supruga Samira, a snaga da pobijedi ovu tešku bolest su njegova dva sina, dragi dječaci Ahmed i Samir, kojima će biti velika podrška i oslonac u životu.

Pomozimo ovom 38-godišnjem čovjeku u nadi za ozdravljenjem, za što nam je potrebna podrška svih vas!

Pored poziva na broj 17045, donacije su moguće klikom na opciju “Doniraj odmah” ili uplatama na naše žiro račune”, prenosi Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)