Inter je sinoć neočekivano poražen na svom terenu od Sassuola sa 2:0, a trener Intera Simone Inzaghi nakon meča nije krio razočaranje.

“Jako sam ljut zbog pristupa jer smo o tome razgovarali nakon utakmice u srijedu protiv Liverpoola. Sassuolo je već pobijedio Milan i Juventus, dobro igraju i trebali smo biti puno oprezniji. U drugom poluvremenu smo imali puno šansi, bez obzira na činjenicu da smo trebali drugačije pristupiti i da je Sassuolo fizički svježiji od nas”, kazao je Inzaghi dodavši:

“Stvorili smo puno šansi, ali nismo uspjeli postići gol. Izgubili smo i moram se suočiti s tim, nismo uspjeli i to će biti razlog za analizu jer utakmica nije bila dobra. Moramo ovo ostaviti iza sebe jer je za četiri dana nova važna utakmica, trebamo se fizički i psihički vratiti jer je do kraja sezone ostalo 13 finala. Moramo ići svojim putem.”

Inter drugi uzastopni meč nije uspio postići gol na svom stadionu.

“I dalje smo najefikasnija ekipa u ligi i stvaramo puno šansi, tako da nas to ne bi trebalo brinuti. Danas smo trebali biti bolji u odbrani jer smo znali opasnosti koje Sassuolo ima, a ekipa koja želi osvojiti Scudetto ne može pristupiti na ovaj način.”

Inter je gubio već u osmoj minuti kada je Raspadori pogodio, a u 26. minuti postavljen je konačan rezultat. Scamacca je pogodio ua 0:2.

Edin Džeko je u igru ušao u 46. minuti, ali ni on nije uspio savladati sinoć sjajnog Consiglija.

(Reprezentacija.ba)