Fudbalski klub Željezničar obavještava sve članove, navijače, simpatizere i prijatelje da je jedinstvenom akcijom navijača Kluba do sada učlanjeno 11.000 novih članova čime su osigurana finansijska sredstva u iznosu od 220.000 KM, prenosi stranica Plavih.

“Kao što je i obećano saopštenjem rukovodstva Kluba objavljenog 28.1.2022. godine, Fudbalski klub Željezničar javno objavljuje podatke o namjeni utroška navedenih sredstava. Sredstva će biti utrošena na sljedeći način:

Saniranje duga prema komercijalnoj banci po osnovu ugovora o lizingu za kupovinu LED displeja 24.595,91 KM
Izmirenje poreskih obaveza za mjesec januar 2022. godine 57.700,18 KM
Saniranje duga po osnovu obaveza Kluba u postupku licenciranja kod NS/FS BiH 137.703,91 KM

Kada je u pitanju proces saniranja duga po osnovu obaveza Kluba u postupku licenciranja, do sada je, od ukupnog broja predmeta, rukovodstvo Kluba pozitivno riješilo 60%. Aktivnosti vezane za licenciranje se intenzivno nastavljaju u narednom periodu.

Fudbalski klub Željezničar se još jednom zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba koji su pokrenuli akciju učlanjenja i izvršili uplatu članarine. Sredstva prikupljena ovom jedinstvenom akcijom su od iznimne važnosti za opstanak Kluba i prevazilaženje jedne od najvećih kriza u historiji Fudbalskog kluba Željezničar.

Ovim putem pozivamo sve naše navijače, simpatizere i prijatelje da podrže drugu akciju navijača Fudbalskog kluba Željezničar, a to je kupovina 10.000 ulaznica za gradski derbi po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

O namjeni utroška tih sredstava, Fudbalski klub Željezničar će blagovremeno obavijestiti svoje navijače i cjelokupnu javnost”, stoji u saopštenju Plavih.

(Reprezentacija.ba)