Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Sindikalni Opsajd. Deset dana je do početka Premijer lige Bosne i Hercegovine a zimska pijaca i dalje je otvorena. Klubovi dovode, prekidaju, raskidaju, plaćaju, obećavaju, ali šta je realna slika njihovih financijskh i organizacijskih mogućnosti i dalje je veliko pitanje.

U međuvremenu su barem igrači dobili svojevrsnu zaštitu i to u obliku Sindikata profesionalnih igrača. Zato smo u goste zvali njihovog generalnog sekretara Tarika Trbića, koji je detaljno objasnio prava igrača, zašto su često na sporovima s klubovima, ali i kakva je trenutna situacija u ligi, savezu i kako bi se ona mogla popraviti.

Pokušao je objasniti i zašto je pobjeda Nemanje Janičića u sporu s Borcem istorijska za naš fudbal, ali i kako će proći Mladost i Velež na CAS-u, te koji klubovi su u opasnosti da ne dobiju licencu za domaća takmičenja i zašto. Pravni Opsajd.

(Reprezentacija.ba)