Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, za Dnevni avaz govorio je o narednim utakmicama Lige Šampiona i o Edinu Džeki.

Inter će u srijedu dočekati Liverpool u 1/8 finala Lige Šampiona, a popularni Meša očekuje neizvjesnu utakmicu.

“To je pravi derbi, neizvjesna utakmica u kojoj je zaista sve moguće. Liverpul ponovo igra dobro, Inter, također, iako ga u posljednjim utakmicama nisu adekvatno ispratili rezultati. Mislim da ćemo uživati u oba duela ovih rivala, jer ovdje nema favorita. Odlučit će trenutna forma, inspiracija. Iznenađenje neće biti da prođe bilo koji tim niti bilo koji rezultat u prvom meču”, kaže Baždarević za Avaz, a potom dodaje o Džeki:

“Naravno, navijat ćemo za našeg Edina u vrlo, vrlo teškoj utakmici. Ne samo u Milanu, tako će biti i u revanšu. U svakom slučaju, vrlo teško će neko u prvom meču napravi razliku za naredni krug takmičenja. Džeko ne da napreduje, nego je u progresu. Ima toliku moć adaptacije prema ekipi, što je praktično nevjerovatno. A sve zahvaljujući njegovim kvalitetima, i igračkim i ljudskim. On ima raznovrstan repertoar, a s godinama je kao dobro vino. Što ide dalje u godine, još je bolji, moćniji. S obzirom na njegov uredan, sportski život, mislim da može igrati još dugo.”

Baždarević je analizirao i susret Reala i PSG-a.

“Realu u posljednje vrijeme nedostaje nekoliko ključnih igrača. Ekipna forma Madrižana je u silaznoj putanji, dok Pariz u posljednje vrijeme igra izuzetno dobro. Dugo nije igrao tako dobro kao što je to slučaj sada, u posljednje dvije-tri utakmice.”

“Parižanima trenutno nedostaje samo Neymar, a velika je šansa da će biti spreman za Real. Međutim, i bez njega igraju izuzetno dobro, tako da smatram da će PSG proći Real iako, kada smo prvi put razgovarali o ovom duelu, prije mjesec-dva, svi smo mislili da je Real apsolutni favorit, s obzirom na tadašnju formu. Međutim, kada gledamo trenutnu formu te ako ne budu spremni Karim Benzema, Vinicius, odnosno dva-tri ključna igrača, Real, sigurno, očekuje vrlo težak posao. Ponavljam, Pariz u posljednje vrijeme igra vrlo dobro. Osim Neymara, svi su spremni, i ne samo to nego su i u velikoj formi. Pogotovo mislim na Messija”, rekao je Baždarević za Avaz.

U utorak su na rasporedu dvije utakmice 1/8 finala Lige Šampiona, PSG – Real Madrid i Sporting – Man. City, dok će u srijedu igrati Inter – Liverpool i Salzburg – Bayern.

(Reprezentacija.ba)