Fudbaleri Trabzona i Konye danas od 17,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub igraju derbi sezone u turskoj Superligi.

Ekipa Trabzona je prva nakon 24 odigrana kola sa 57 bodova, dok je Konya druga sa devet bodova manje uz jedan meč manje.

Turski mediji najavljuju da će u današnjem derbiju četiri bh. fudbalera nastupiti od prve minute.

Edin Višća će igrati u startnih 11 Trabzona, dok bi za Konyu trebali nastupiti Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović. Četvrti bh. fudbaler u Konyi Marin Aničić bit će na klupi za rezervne igrače.

Momčad Trabzona je u zadnja dva meča ostvarila dvije pobjede, a junak je bio Edin Višća. Bivši Zmaj je u Trabzon stigao u zimskom prelaznom roku iz Basaksehira i protiv Galate i Kasimpase je zabio pobjedonosne golove.

Trabzon je blagi favorit u današnjem susretu. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.95 na pobjedu Trabzona. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

S druge strane, Konya ima tri vezana trijumfa identičnim rezultatom 1:0 i praktično je jedini konkurent Trabzonu za prvo mjesto. Konya u ovom trenutku ima osam bodova više od treće Adane i susret manje.

Prvi međusobni duel u tekućoj sezoni između ova dva tima okončan je rezultatom 2:2.

Važno je spomenuti da Trabzon još uvijek nema poraza na svom terenu ove sezone (osam pobjeda i četiri remija), a Konya na gostovanjima ima skor od pet pobjeda, tri remija i dva poraza.

Trener Trabzona za današnji derbi ne može računati na povrijeđene Gervinha i Koitu, dok trener Konye na raspolaganju ima sve igrače.

Dodajmo i da se danas od 14,00 sati sastaju Antalya našeg Denija Miloševića i Fatih Karagumruk čiji je član bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Također, u isto vrijeme (14,00 sati) Haris Hajradinović sa Kasimpasom dočekuje Alanyu.

Raspored i satnica utakmica 25. kola turske Superlige:

Nedjelja, 13. februar:

Siva – Malatya (11,30 sari)

Antalya – Fatih Karagumruk (14,00 sati)

Kasimpasa – Alanya (14,00 sati)

Trabzon – Konya (17,00 sati)

Ponedjeljak, 14. februar:

Adana Demirspor – Bešiktaš (18,00 sati)

Hatay – Goztepe (18,00 sati)

Odigrani susreti 25. kola:

Altay – Rize 0:0

Giresun – Fenerbahče 1:2

Istanbul Basaksehir – Gaziantep 2:0

Galatasaray – Kayseri 1:1

(Reprezentacija.ba)