Prva zvijezda selekcije Maroka Hakim Ziyech oprostio se od dresa reprezentacije zbog selektora Vahida Halilhodžića.

Popularni Vaha je nedavno odlučio da neće pozivati Ziyecha u reprezentaciju zbog određenih nesuglasica, a ofanzivac engleskog Chelsea je danas potvrdio da više neće igrati za svoju domovinu.

“Razumijem navijače, ali ja se neću vratiti u reprezentaciju Maroka i to je moja konačna odluka. Jasno mi je kako funkcionišu stvari u selekciji i trenutno sam fokusiran samo na klub”, rekao je Ziyech za ADSports TV i dodao:

“Halilhodžić je donio tu odluku i njegove odluke morate poštovati. Brojne laži su došle uz to i neću se vraćati u reprezentaciju. Žao mi je navijača, ali situacija je jednostavno takva.”

Inače, Halilhodžić je da Ziyech neće igrati za reprezentaciju ni da je Messi.

“Želite da nekog molim da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Messi. Aime Jacquet i Didier Deschamps su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi”, riječi su Halilhodžića.

Podsjetimo, Maroko je na Afričkom kupu nacija eliminisan u 1/4 finalu od Egipta, dok će u martu ove godine protiv selekcije DR Kongo igrati baraž za odlazak na SP 2022.

(Reprezentacija.ba)