Mehmed Baždarević danas je objavio spisak bh. reprezentativaca na koje računa za baraž mečeve protiv Iraca, a nakon toga se obratio prisutnim novinarima u hotelu “Europa” u Sarajevu.

>>>> FOTO BAŽDAREVIĆ OBJAVIO SPISAK ZA BARAŽ PROTIV IRSKE

Baždarević je zadovoljan trenutnom formom naših reprezentativaca, te je na preelminiarni spisak uvrstio 28 igrača.

” Spisak ćemo sigurno skratiti, ali ovi igrači  konkurišu za naredne utakmice”, riječi su Meše koji je za Irsku pozvao Radeta Krunića koji nastupa za italijanski Empoli

“Razgovarao sam sa Krunićem i on je svojim igrama zaslužio da se obrati pažnja na njegove nastupe. Veoma je sretan zbog poziva u reprezentaciju”.

Iako je loše startala u kvalifikacijama, naša selekcija izborila je baraž, a selektor smatra da je najvažnije da svi igrači budu spremni za baraž.

” Dobro je što smo došli u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Najbitnije je da naši igrači budu spremni i dobro je što za svoje klubove pružaju odlične partije”,  istakao je Baždarević, koji je prokomentarisao i selekciju Irske.

“Irska ima dobre i kvalitetne igrače. Bit će veoma teško. Najvažnije da se mi dobro pripremimo, da u utakmice uđemo sa dosta želje, entuzijazma i prije svega dobrom taktikom”, rekao je naš selektor i dodao:

” Povrede ni eventualni izostanci sigurno neće umanjiti kvalitet reprezentacije Irske. I njihovi igrači iz drugog plana mogu da budu jako opasni, ne trebamo se zavarati”,

(Reprezentacija.ba)