Nakon što se pojavila informacija da će UEFA usloviti klubove i igrače da će samo vakcinisani igrači moći igrati UEFA takmičenja, danas stiže demant.

Navodno je direktor Partizana, Miloš Vazura, prenio da će samo vakcinisani igrači moći igrati UEFA-ina takmičenja.

“Dobili smo smjernice od UEFA-e na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da poslije toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u evrokupovima”, rekao je Vazura.

Nakon ove izjave Vazure, Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije objavio je demant.

“Molimo sve medije da obavijeste javnost, da je danas UEFA objavila odluku kojom je za igranje u UEFA takm”Molimo sve medije da obavijeste javnost, da je danas UEFA objavila odluku kojom je za igranje u UEFA takmičenjima, neophodno samo testiranje a ne obavezna vakcinacija, kako je danas objavio direktor FK Partizan Miloš Vazura. Molimo direktora FK Partizan Miloša Vazuru, da neistinitim i neproverenim informacijama, ne pravi štetu svom klubu, igračima i srbijanskom fudbalu. UEFA je ozbiljna organizacija, koja se ponaša odgovorno u vremenima kada se čitava Evropa susreće sa izazovima koje je prouzrokovao COVID-19”, naveli su iz Udruženja.

(Reprezenatcija.ba)