Potez da karijeru nastavi u Mađarskoj za Jasmina Mešanovića se ispostavio kao više nego dobar. Nakon kratke i ne toliko uspješne epizode u Sarajevu, ovaj 30-godišnji ofanzivac je prihvatio poziv Kisvarde koja danas zauzima visoko treće mjesto i predstavlja možda i najveće iznenađenje u šampionatu Mađarske.

Velikim dijelom za to je zaslužan upravo Mešanović koji je polusezonu završio sa šest pogodaka na kontu i tri asistencije. Svojim igrama “kupio” je struku i navijače Kisvarde, ali i novinare koji prate tamošnje prvenstvo. U nekoliko navrata biran je u najbolji tim kola.

– Sa prvim dijelom sezone možemo biti više nego zadovoljni, kako mi igrači, tako i ljudi iz kluba. Znate, ovo je jedan mali klub koji nema bogatu tradiciju, ali radi se kvalitetno, treće mjesto na tabeli je rezultat toga. Danas na to svi gledaju kao iznenađenje jer je Kisvarda praktički selo. Udaljeni smo 20-tak kilometara od Ukrajine, javio se Jasmin Mešanović iz Mađarske za Reprezentacija.ba portal.

Mađarska je za Mešanovića četvrta zemlja u dosadašnjoj karijeri. Nigdje mu, kaže, nije bilo lakše igrati.

– Mađarski fudbal je lagan, svi igraju otvoreno, bez agresije. Svako svakoga može dobiti. Lakše mi je danas igrati ovdje nego u Sloveniji, Hrvatskoj ili BiH gdje sam ranije bio. Vidimo da liga leži i ostalim našim igračima. Svi igraju važne uloge u svojim klubovima, Kodro je među najboljim strijelcima, tako da…

Prije nego što je došao u Mađarsku proveo je nekoliko mjeseci u Sarajevu.

– Došao sam u nezgodnom trenutku. Davao sam sve od sebe, ali nije to bilo to, žao mi je što se na kraju tako izdešavalo. Na šta mislim? Na turbulencije u klubu, finansije nisu bile na vrijeme ili skoro nikako… Pratim i dalje stanje u klubu, baš mi je drago što su se stabilizovali.

Kaže kako nije bio upoznat sa tadašnjom situacijom na Koševu.

– Ne, nisam znao. Činilo se da je sve super, idealno, ali kada sam došao bilo je suprotno.

Danas je sretan i zadovoljan u Mađarskoj. O odlasku iz Kisvarde ne razmišlja, ali…

– Imam ugovor, planiram odraditi ga do kraja, ali fudbal je nepredvidiv. Nikada ne znate šta se može dogoditi. Ako bi se pojavla neka zanimljiva opcija, koja bi zadovoljila i mene i klub, onda ne isključujem ni odlazak. Otom potom. Fokusiran sam na aktuelnu sezonu i da ostvarimo što smo zacrtali. Primarni cilj je Evropa, poručio je Mešanović na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)