Goran Zakarić (29) predstavljen je u svom novom klubu Ohod Al-Medina u Saudijskoj Arabiji.

Klub iz Medine organizovao je zvanično predstavljanje novog igrača, u kojeg kao bivšeg reprezentativca BiH i golgetera bh. šampionata očigledno polažu puno nade.

Zakarić u Saudijsku Arabiju dolazi kao jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH u kojoj je ostavio dubok trag. Najbolji fudbal igrao je u Želji, a po dobrom će ga pamtiti i u Širokom, Borcu i Zrinjskom:

NK Široki Brijeg 128 utakmica, 26 golova,
Borac Banja Luka 63 utakmice 16 golova,
FK Željezničar 59 utakmica 20 golova,
Zrinjski 29 utakmica 7 golova
.

Ukupno je 11 puta igrao za A tim BiH, ali i za sve druge omladinske selekcije naše države.

“A vidite, ulazim u ozbiljnije godine, ubrzo ću napuniti tridesetu i moram misliti na porodicu. Fudbal se danas ne igra samo iz ljubavi. Ovo mi je dobra prilika i radujem se novom izazovu. Imao sam još nekih ponuda, bila je opcija za Tursku, ali to se kasnije iskomplikovalo”, kazao je Zakarić prije nekoliko dana za Reprezentacija.ba.

Zakarić je u Borac stigao u januaru 2020. godine. Ranije je igrao za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotiva, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan i Universitateu.

Ohod Al-Medina je trenutno na trećem mjestu u drugom rangu fudbala Saudijske Arabije. Četiri boda zaostaju za prvom pozicijom i očekuje ih borba za ulazak u premijer ligu.

(Reprezentacija.ba)