Njemački Bild danas je ponovo pisao o našem Ermedinu Demiroviću (23) i njegovom mogućem transferu iz Freiburga u Herthu.

Ugledni list napominje kako će se transferni period završiti danas u 18,00 sati, a da će Hertha do tada pokušati dovesti napadača. Očigledno nisu zadovoljni sa svojim napadačima koji su ukupno uspjeli zabiti 10 golova za polusezonu.

Osim Demirovića, želja Herthe je i Lucas Alario iz Leverkusena. Raniji pokušaji transfera su propal, ali će berlinski klub danas pokušati iskoristiti posljednju pirliku. U Leverkusenu su nedavno doveli još jednog napadača, te se iz te perspektive transfer Alaria čini više mogućim nego Demirovićev.

Nakon što se u januaru saznalo za interes Herthe za našim napadačem, Freiburg je dao veću minutažu Demiroviću, a on je to vratio sa dva gola i dvije asistencije i time možda i otežao transfer. Ipak, gotovo na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice u kojima je Demirović ove sezone dobio više od 25 minuta na terenu.

Sa druge strane, sigurno je kako Demirovićev transfer u Herthu zagovara i Vedad Ibišević, koji je u berlinskom klubu dio stručnog štaba prvog tima, kao trener za napadače. Ibišević bi sigurno bio velika podrška Demiroviću.

Ermedin ugovor sa Freiburgom ima do ljeta 2024. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 7,5 miliona eura.

Freiburg je peti na tabeli i u igri za Ligu Šampiona ili Europa Ligu, a Hertha na 13. mjestu.

(Reprezentacija.ba)