Miralem Pjanić je za turski A Spor govorio o Bešiktašu, aktuelnoj sezoni, životu van fudbala, ali i svojoj budućnosti.

“Osjećam se sretno u Bešiktašu. Ovdje mi je dobro i lako sam se prilagodio. Došao sam u šampionski tim. Liga još uvijek nije gotova i bit ćemo bolji u nastavku sezone. Sjajan je osjećaj nastupati za Bešiktaš i igrati u prelijepoj zemlji kao što je Turska”, govori Pjanić na početku razgovora za A Spor.

Miralem otkriva da mu je porodica veoma važna i da svaki slobodan trenutak koristi da provede vrijeme sa svojim najmilijim.

“Volim da živim kao normalna osoba. Porodica mi je veoma važna. Nakon treninga i utakmica, slobodno vrijeme provodim sa porodicom. Svog sina pokupim iz škole i onda on ide da igra fudbal. Provodim manje vremena sa porodicom otkako igramo utakmice svako tri dana, ali pokušavam da iskoristim svaki trenutak”, ističe Miralem i dodaje:

“Bog mi je dao tu mogućnost da pomažem ljudima kojima je pomoć potrebna. Također, pomažem svojoj zemlji, ali i gdje god je potrebno. Moja porodica i ja smo sretni ovdje. Imam još dvije godine ugovora sa Barcom, dok sam na posudbi u Bešiktašu do kraja ove sezone. Morat ću se vratiti u Barcelonu na kraju sezone. Još je rano govoriti o tome šta će biti u budućnosti. Volio bih da ostanem ovdje.”

Naš reprezentativac je nedavno osvojio Superkup Turske sa Bešiktašem. Kaže da je bio nervozan pred sami početak susreta.

“Bio sam nervozan na dan meča Superkupa. Dao sam sve od sebe. Željeli smo da se vratimo kući sa trofejom i zaslužili smo ga. Osvajao sam trofeje sa Juventusom svake godine i lijepo je što sam i ovdje osvojio trofej. Također, želimo da osvojimo i Kup Turske.”

Miralem se osvrnuo i na legendardnog Juninha, ali i na Lea Messija.

“Igrao sam sa mnogo velikih imena, ali Juninho je najbolji izvođač slobodanjaka. Što se tiče odnosa sa Messijem, čuli smo se na kraju prošle i početkom ove sezone. Poželjeli smo sve najbolje jedan drugom. Dopisivali smo se i kada je osvojio Zlatnu loptu. Poželio sam mu sve najbolje u budućnosti.”

Pjanić je kazao da Domagoj Vida ima najbolji smisao za humor i da je osoba koja najviše priča, a da su Messi, Cristiano Ronaldo i Totti tri igrača koja su najtalentovanija sa kojima je igrao.

Za kraj razgovora je opisno odgovarao na nekoliko pojmova.

Barcelona – legendarni klub
Messi – pametan
Xavi – čarobnjak
Camp Nou – jedan od najboljih stadiona
Vodafone Park – stadion sa jednom od najboljih atmosfera gdje sam igrao
Sergen Yalcin – legendarni trener u Turskoj
Koeman – stari trener
Turska – prelijepa država
Bosna i Hercegovina – moja ljubav

(Reprezentacija.ba)