Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra posljednji meč na Europskom prvenstvu, a na današnjoj press konferenciji govorili su selektor Ivo Krezo i futsaler Nermin Kahvedžić.

“Kod igrača se vidi malo razočarenje. Svjesni su prilike koju su imali i borbe za četvrtfinale protiv Gruzije. Naravno da je pad očekivan. Odrađen je regeneracijski trening i igrači se polako dižu i nadam se da će igrači prihvatiti naše zamisli za utakmicu protiv Azerbejdžana”, rekao je Krezo pa potom govorio o susretu sa Azerbajdžanom.

“Gledao sam obje ove utakmice Azerbejdžana i jasno je da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Pokazali su to protiv Španije i nisu bez razloga među deset u Evropi. Da su i pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Pokušat će u ovoj utakmici sigurno doći do bodova, da ostave što bolji utisak. Okosnica su im Brazilci, ja se nadam da će i moji igrači smoći snage, ovo je ipak Evropsko prvenstvo, da osvojimo bodove. To bi nam dalo dodatni elan za ubuduće”, rekao je Krezo.

Nakon selektora Kreze, medijima se obratio i Nermin Kahvedžić.

“Normalno da smo svi tužni jer nismo ostvarili pozitivan rezultat, a nismo ni zaslužili to. U najmanju ruku je trebalo biti neriješeno. Odigrali smo fantastično prvo poluvirjeme, poveli 1:0, imali 2-3 odlične situacije za drugi gol, ali nismo uspjeli. U drugom poluvremenu nesretna greška, primamo prvi, brzo i drugi. Dolazi do pada u našoj igri, pokušali smo da se izvučemo, igrali smo sa viškom. Imali smo 2-3 šanse, ali nismo imali sreće u tome da postignemo gol i izbjegnemo poraz”, rekao je Kahvedžić dodavši:

Potom je najavio i duel s Azerbejdžanom.

“To je odlična reprezentacija, okosnicu čine Brazilci, a vidjeli smo protiv Španije da su dominirali protiv jedne takve reprezentacije. Zaslužili su u tom meču i pobjedu. Mi ćemo dati sve od sebe da pobjedimo i da upišemo bodove na ovom Evropskom prvenstvu, jer smo to i zaslužili”, zaključio je Kahvedžić.

Meč se igra sutra u 17:30 sati uz direktan TV prijenos na BHT 1.

(Reprezentacija.ba)