Raznolik fudbalski program ovog petka doveo je Mozzartove bukmejkere na slatke muke. Nagradili su kladioce odličnim kvotama za utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi i španskoj Segundi. Na meniju su tri meča u kojima će kvote u svakom trenutku biti najveće na svijetu.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu

KOLUMBIJA – PERU (PETAK, 22.00), KEC 1,75

Reprezentacija Kolumbije je nestabilna, ali sasvim dostojna kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Tim Reynalda Ruedea trenutno je peti. Međutim, jedna greška može veoma skupo koštati Caffeterose, jer osmoplasirana Bolivija ima samo dva boda manje. U prošlom kolu Kolumbija je remizirala bez golova sa Paragvajem, ne uspjevši pobijediti u petoj utakmici kvalifikacija zaredom. Kolumbija večeras dočekuje Peru, koji se takođe žestoko bori za ulaznicu na Svjetsko prvenstvo i do sada je u tom pravcu imala određene uspjehe. Tim Ricarda Garece ima 17 bodova i šesti je na tabeli nakon dvije pobjede u nizu u kvalifikacijama.

VENECUELA – BOLIVIJA (PETAK, 23.00), KEC 1,85

Reprezentacija Venecuele ostvarila je najslabiji učinak u borbama za Svjetsko prvenstvo i gotovo da nema šanse da tamo stigne. Sa sedam bodova izabranici Hozea Pekermana nalaze se na posljednjem mjestu na tabeli, sa šest bodova zaostatka za najbližim rivalom Paragvajem. Venecuela je u prošlom kolu izgubila od Perua (1:2) i tako doživjela treći poraz u nizu i 11. u tekućim kvalifikacijama, a željeli bi popraviti situaciju večeras protiv Bolivije. Selekcija Zelenih je otpisana, ali sada, za razliku od aktuelnog rivala, postoje realne šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Bolivijci su sa 15 bodova osmi na tabeli, dva boda zaostatka za baražnom zonom. Nakon što je u prošlom kolu savladala Urugvaj sa 3-0, Bolivija je ostvarila treću pobjedu u posljednja četiri meča kvalifikacijskog turnira.

VALLADOLID – GIJON (PETAK, 21.00), KEC 1,70

Valladolid je proveo više od 40 sezona u Primeri i više od 30 puta startovao u Drugoj ligi Španije, gdje pokušava da se uključi u borbu za promociju ove godine. U 24 kola tekuće sezone Segunde, Valladolid je upisao 13 pobjeda i pet remija, a trenutno je na trećem mjestu. Nakon uspjeha u meču sa Burgosom (1:0), bijelo-ljubičasti su odigrali neriješeno sa Zaragozom (0:0), a večeras će dočekati Gijon. Sporting se prošle sezone zaustavio na sedmoj poziciji, što mu je ove godine jako daleko. U posljednja tri kola Gijon je remizirao sa Lugom (1:1), Malagom (2:2) i pobijedio Amorebietu (2:1).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)