Danas se igraju po dva meča trećeg kola u grupama A i B Europskog prvenstva u futsalu.

Kazahstan – Italija (17:30 sati, Groningen)

Utakmica koja odlučuje u borbi za prolazak u 1/4 finale Eura. Kazahstan je prvi sa četiri boda, dok Talijani imaju dva boda manje i drže treću poziciju.

Blaga prednost daje se reprezentaciji Kazahstana. Kladionica MaxBet na dan meča nudi kvotu 1.90 na pobjedu Kazahstanaca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Kazahstan je u prva dva kola remizirao sa Slovenijom 4:4 i savladao Finsku sa 6:2. Italija je odigrala 3:3 sa Slovenijom i 2:2 sa Finskom.

Slovenija – Finska (17:30 sati, Amsterdam)

Obje reprezentacije i dalje imaju šanse za prolazak dalje i sasvim sigurno da nas od prve minute očekuje napadačka igra Slovenaca i Finaca. Slovenija je druga sa dva boda, dok je Finska četvrta sa jednim bodom.

Kladionice više vjeruju u Slovence. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 1.60 na pobjedu Slovenije. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Slovenija je u dosadašnjem dijelu Eura ubilježila dva remija, 4:4 sa Kazahstanom i 3:3 sa Italijom. FInska je poražena 4:2 od Kazahstana i odigrala 2:2 sa Talijanima.

Nizozemska – Srbija (20:30 sati, Amsterdam)

Srbija koja je bila u kvalifikacionoj grupi sa Bosnom i Hercegovinom, susretom sa Nizozemskom se oprašta od Eura. Posljednji su na tabeli bez bodova. Nizozemska ima tri i na trećem su mjestu, a uz pobjedu bi imali dobre šanse za prolazak u 1/4 finale.

Kladionice ipak daju bolje šanse Srbima. Kladionica MaxBet na dan meča daje kvotu 2.20 na pobjedu Srbije. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

U prva dva kola, Srbija je poražena od Portugala sa 4:2 i Ukrajine sa 6:1, a domaćin turnira je pobijedio Ukrajinu 3:2 i izgubio od Portugala 4:1.

Ukrajina – Portugal (20:30 sati, Groningen)

Portugal je na maksimalnom učinku i s pobjedom protiv Ukrajine žele završiti grupnu fazu. Ipak, Ukrajina zna da mora ostvariti dobar rezultat kako bi ostala na drugom mjestu i izborila 1/4 finale.

Portugalci su favoriti na meču. Kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.55 na trijumf Portugala. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Portugalu ide sjajno u dosadašnjem dijelu, pobijedili su Srbiju sa 4:2 i Nizozemsku sa 4:1. Ukrajinci su izgubili od domaćina sa 3:2 i savladali Srbiju sa 6:1.

(Sponzorisani tekst, 18+)