Mladi reprezentativac BiH, Amar Dedić kojeg je Zvjezdan Misimović svojevrsno ocijenio kao jednog od najveća tri talenta bh. fudbala, iza sebe ima jako dobru polusezonu u dresu Wolfsbergera, a za RedBull.ba govorio je o proteklom dijelu sezone.

Amar Dedić je desni i lijevi bek, vrlo opasan i u fazi napada igre gdje nerijetko postiže golove. Trenutno je na posudbi u Wolfsbergeru iz Red bull Salzburga. Nije propustio nijedan susret u austrijskoj Bundesliga niti u Kupu Austrije. Sakupio je 21 nastup na kojima je postigao tri gola.

O svojim igrama kaže da bi dao dobru ocjenu, a izabran je u idealan tim prvog dijela Bundeslige.

”Izuzetno sam zadovoljan. Naravno, uvijek može bolje i na tome radim da što više napredujem”, kaže Dedić za Redbull.ba i dodaje:

”Znao sam da imamo dobru ekipu i da je uspjeh biti među top 3 na tabeli. Izuzetno mi je drago što sam izabran u tim polusezone. Trud i rad se isplatio. Dao sam sve od sebe na svakoj utakmici, igrao sam do krajnjih granica svojih mogućnosti.”

Dedić je očekivao poziv Peteva za prijateljski susret sa SAD-om, ali zbog toga što je ostalo još jedno kolo u Austriji nije dobio poziv.

”Nisam se puno zamarao sa tim pozivom, a naravno da mi je to želja. Meni je bitno da igram, da napredujem i da pokažem šta znam. Ovo ostalo dolazi samo od sebe”, dodaje Amar.

Dedić je igrao za omladinske reprezentacije BiH, ali su nedavno austrijski mediji pisali o tome kako ga Austrija želi u svojim selekcijama.

”Pisali su da nije ništa isključeno. Vidjet ćemo šta će biti. Čast mi je uvijek bila da igram za BiH”, kaže Dedić i dodaje za kraj.

”Planovi su da napredujem, da se dokažem uskoro na najvećoj bini nogometa.”

Dedić je za mladu reprezenatciju BiH odigrao šest utakmica.

(Reprezentacija.ba)