„Ispunjeni snovi“ je film o dječaku koji je sanjao fudbalske snove udarajući loptom o zid u Vlasenici, gradiću u Istočnoj Bosni u kojem je Vedad rođen.

Iako mu je život priredio sve okolnosti za neuspjeh, dječak je uspio ne samo da ispuni svoje reprezentativne snove nego i da postane napadač koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Napadač koji je pridobio veliku ljubav navijača i osvojio srca svih Bosanaca i Hercegovaca. Ovo je dokumentarni prikaz historijskih trenutaka u kojima su Vedad Ibišević i njegovi suigrači iz nacionalnog tima donijeli radost cijeloj Bosni i Hercegovini.

Film govori o njegovim počecima i reprezentativnoj karijeri, a potom se fokusira na historijsku utakmicu u Kaunasu gdje je Ibiševićevim golom Bosna i Hercegovina prvi put izborila učešće na jednom velikom turniru – Svjetskom prvenstvu 2014 u Brazilu. U dokumentarcu je ispričana još jedna podjednako važna priča: ona o utakmici na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine gdje se Vedad ponovo upisao u historiju i postigao prvi gol za BiH na velikim takmičenjima.

Pored Ibiševića, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda. Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Režiju „Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a za film bi se moglo reći da je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, „Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel. Ibiševićeva životna priča svakako ne može stati u jedan film.

Ipak, ovo je dobra prilika da se još jednom prisjetimo trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima koji su se suprotstavili Mesiju i velikoj Argentini.

(Reprezentacija.ba)