Futsal BiH je jučer poražena od Gruzije sa 1:2 u susretu drugog kola grupe D Europskog prvenstva u Nizozemskoj i kolo prije kraja ostala bez šansi za plasman u narednu fazu.

Naš reprezentativac Josip Sesar govorio je za zvaničnu stranicu FS BiH o sinoćnjem porazu od Gruzijaca.

“Nažalost, izgubili smo 1:2. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli, ostaje žal što nismo otišli na 2:0 ili 3:0, jer imali smo šansi. Otvorili smo i drugo poluvrijeme dobro, ali primili taj nesretan i nespretan gol i došle su te minute u kojima smo pali, a te smo probleme imali i u zadnjih nekoliko utakmica. Onda je došao i drugi gol. Poslije smo onda pokušali sa viškom igrača zabiti, ali nismo baš to najbolje odradili”, govori Sesar i dodaje:

“Ostaje velika žal i mislim da smo mogli mnogo više. Ipak, mi smo ovdje prvi put, to je veliki uspjeh s obzirom koliko se ulaže u naš futsal. Moramo biti ponosni što smo se plasirali na EURO. Smatram da smo moglo bar neriješeno odigrati protiv Gruzije. Ipak, ovo je jedno iskustvo za nas.”

Josip je najavio u naredni duel sa Azerbejdžanom.

“Azerbejdžan je jedna veoma ozbiljna ekipa, puno bolja od Gruzije. Nesretno su i oni izgubili od njih, vodili su 2:0. Igrali su 2:2 sa Španjolskom, čak i bolji bili. Mi ćemo ići na pobjedu, očekujem otvorenu utakmicu”.

Utakmica BiH – Azerbejdžan igra se 29. januara od 17,30 sati u Amsterdamu uz direktan TV prijenos na BHT1.

(Reprezentacija.ba)