Džeko potpuno otvoreno za Corriere: Bojao sam se u ratu! Da sam trenutak razmislio, ne bih nikad došao u Interu

Edin Džeko dao je intervju za Corriere della Seru


Džeko potpuno otvoreno za Corriere: Bojao sam se u ratu! Da sam trenutak razmislio, ne bih nikad došao u Interu

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Intera, Edin Džeko, obavio je razgovor za Corriere della Seru. Dijamant je govorio o Interu, igranju u Engleskoj, ratu i drugim temama.

“Ako odeš na neko mjesto i počneš razmišljati o tome šta su učinili oni koji su bili prije tebe, bolje ti je da ne ideš nigdje. Da sam samo na trenutak razmislio, nikad ne bih došao. Znam što mogu dati, ovo što radim ove godine me ne čudi”, kazao je Džeko na početku o dolasku u Inter i otkrio da ga je želio Conte u Chelseau.

“Conte me želio, ali nisam bio siguran u povratak u Englesku. Čim je stigao u Inter, opet me pokušao dovesti. Sada je došao trenutak da zaigram za Inter, putevi su nam se spojili, bilo je suđeno”.

Džeko je skoro mjesec i pol bio bez pogotka, a potom je donio pobjedu golom u posljednjim minutama.

“U periodu u kojem nisam zabio, dobili smo gotovo sve utakmice: ne možete ne biti sretni. Da smo bili četvrti, da sam malo zabio, postavio bih si neka pitanja. Ovako, šta treba? Prvi smo na tabeli”, kaže Edin i dodaje za trenera Inzaghija.

“Još uvijek na njega gledam kao na saigrača. On se jako dobro snalazi u trenerskom poslu i to je edobro. Ima 25 igrača i nikada ne mogu biti svi sretni, ali pokušava da bude iskren prema svima. Na terenu se zabavljamo zahvaljujući njemu. Zadržao je Conteovu bazu, važnu jer je promijenio mentalitet igrača, ali Inzaghi nastavlja tim metodama”.

O dolasku i odlasku iz Citya.

“Ako želiš da vidiš ko si, moraš da ideš u Premier ligu i da igraš s najboljima. Meni je to išlo dobro. Imao sam 30 godina, bio sam u najboljem trenutku karijere i nisam želio biti na klupi, pa sam odabrao Romu. Nimalo ne žalim zbog toga, naprotiv. U Romi nisam uspio osvojiti samo trofej, ali inače je to bilo prekrasnih šest godina. Nekoliko uspona i padova za mene i Romu, ali taj klub nosim u srcu. Sada sam u Interu i želim Scudetto. Inače, Englesku sam napustio s trogodišnjim ugovorom na snazi, nisam se slagao s trenerom Manuelom Pellegrinijem u Manchester Cityju”.

Džeko je nekoliko puta govorio o svom odrastanju u ratnom Sarajevu.

“Kada su se oglasile sirene, vodili bi nas u podrum i nismo znali hoćemo li izaći nakon sat ili dan. Tu sam se bojao. Srećom, djeca sve brzo zaboravljaju”, poručio je Džeko.

Džeko je postigao 12 golova ove sezone za Inter koji je prvi na tabeli i u 1/8 finala Lige Šampiona.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: