U subotu, 22. januara 2022. je održano drugo kolo Mozzart Teqvoly Winter Tour na Bjelašnici. Turneja je planirana da se održi na 6 bh. planina a slijedeće kolo se održava 30. januara na Ponijerima iznad Kaknja.

Snježne padavine i veliki minusi nisu spriječili takmičare da pokažu svoje vještine te privuku veliki broj posjetilaca koji su željeli da se upoznaju sa najbrže rastućim sportom na svijetu. Osim humanitarnog karaktera, Mozzart Teqvoly Winter Tour je imala za cilj pokazati i društvenu odgovornost i ekološku osviještenost sa Mozzart eko kutkom gdje su posjetioci turnira, ali i Bjelašnice mogli odlagati smeće koje će biti reciklirano. Navedeni projekat se vodi pod nazivom “Očistimo naše planine”.

U finalu pobjedu i glavnu nagradu su osvojili Mirza Mašić i Elma Karabegović, nakon tri seta igre i neizvjesnosti do samog kraja, pobjedom rezultatom 2:1. Ovo je ujedno i druga pobjeda za Mašića i Karabegović, čime su opravdali epitet favorita na turneji. Najizvjesnija utakmica turnira je ispraćena brojnom publikom koja je svjedočila koliko mješavina sportova može biti uzbudljiva i atraktivna.

Organizatori su se na kraju zahvalili svim posjetiocima, sponzorima koji su obezbjedili glavni nagradni fond od 6000 KM na podršci i takmičari na učešću, kao i maksimalnom poštivanju epidemioloških mjera što je bilo od krucijalnog značaja.

Podsjetimo da svi prihodi od kotizacija sa cijele turneje idu u humanitarne svrhe koje će biti donirane u organizaciju Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)