Povremeni reprezentativac BiH, Dino Hotić, u posljednje vrijeme pruža sjajne partije u dresu Cerlce Bruggea, a za slovenske medije razgovarao je o tekućoj sezoni, ranijim nastupima i o reprezentaciji BiH.

“Ovdje sam dvije godine i promijenio sam nekoliko trenera. Ali sada je super. Sada igramo intenzivno, pritiskamo, što mi odgovara. Kad sam došao, trebalo mi je vremena da se prilagodim. Iako sam uvijek fokusiran na fiziku, ovdje je razina tri puta veća nego u Sloveniji. U Sloveniji igrači znaju igrati, ali je sve presporo. Ovdje je stalno potreban intenzitet. Zadovoljan sam igrama”, govori Hotić za slovenske medije, a potom dodaje:

“Toliko sam trenirao da sam jeo u svlačionici i u autu. U Mariboru su mi jednom zabranili fitnes da ne pretjeram. Uvijek sam dodatno radio. Kad sam bio na posudbi u Krškom, gdje me trenirao Tomaž Perovič, trenirao sam tri puta na dan. Ujutro sa sairačima, pa bih jeo u svlačionici i odvezao se do Šentjura, sat vremena udaljenog, gdje sam radio s Branom Žibertom. Pojeo bih nešto u autu, vratio se u Krško i opet trenirao sa siagračima koji su me smatrali ludim”.

Dobre igre u Cercleu dovele su do špekulacija o transferu Hotića, ali on ističe da ne razmišlja o tome.

“Dobro nam ide, zadovoljni su sa mnom, koliko ja znam. Dobro razumijem navijače, igram važnu ulogu u momčadi. Nema razloga za transfer ove zime. Vidjet ćemo kako će biti u ljeto.Vjerujem agentu i vjerujem da ce biti nagrada. Nikad mi se nije žurilo. Čak i kad sam bio u Sloveniji, mogao sam ranije u inozemstvo, ali bio sam strpljiv”, rekao je Hotić, a veliku zahvalnost duguje Zlatku Zahoviću, tadašnjem treneru Maribora.

“U karijeri profesionalnog nogometaša odrastanje je ključna stvar. Sjećam se puno puta kako me vodio Zlatko Zahović. Da, i vikao je na mene, optuživao me da imam višak kilograma… Znaš šta? Tako se dobiva tvrda koža. Tako se priprema za odlazak u inozemstvo. I danas sam ponosan što sam imao priliku da radim sa Zahovićem”.

Za kraj je Hotić govorio o reprezentaciji.

“Što se tiče reprezentacije, očekivao sam polemiku oko toga. Odlučio sam, ne žalim ni za čim. Za mene je ova tema zatvorena. Vrijedno radim na terenu i nadam se da ću dobiti poziv.”

Dino Hotić je ove sezone odigrao 25 utakmica na kojima je postigao pet golova i dodao osam asistencija. Njegov Cercle Brugge je deset na tabeli.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je dva nastupa, a prethodno je igrao za mlađe selekcije Slovenije.

(Reprezentacija.ba)